AK Parti Kuyucak’ta seçim sonucunu irdeliyor

AK Parti Kuyucak’ta seçim sonucunu irdeliyor
 Muhabir
Kuyucak’ta yerel seçim sonuçları AK Parti için sürpriz oldu. 10 yıllık aranın ardından yeniden CHP’ye geçen belediyede seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan Metin Ertürk, kaybetti. Alınan sonuçları değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Ali Güçlü, sonucun nedeni ve telafisi için saha çalışmalarına başladıklarını dile getirdi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’ın Kuyucak ilçesinde de sürpriz bir sonuç çıktı. 20 yıl Pamukören, 10 yıl da Kuyucak Belediye Başkanlığı görevini yürüten AK Partili Metin Ertürk, yerel seçimi kazanamadı.

ak-parti-kuyucakta-secim-sonucunu-irdeliyor-internet-gazete-466254-e86b4abb7aaae4dd22f9b42ab107886c.jpg

“ŞAŞKINLIKLA KARŞILADIK”
Alınan sonucu şaşırtıcı bulduklarını söyleyen İlçe Başkanı Ali Güçlü, seçimin ardından sonucun telafisi için hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Başkan Güçlü, “Yerel seçim sonuçlarını şaşkınlıkla karşıladık. En büyük etkenin ekonomik durum olduğunu fark ettik. Seçimden sonra çeşitli esnaf ziyaretleri yaptık, kahvelerde oturduk. Buralarda yaptığımız görüşmelerde insanlarımızın Cumhurbaşkanımıza bir güveninin olduğunu görüyoruz. Yine de özellikle emeklilerin beklediği maaş iyileştirmesini alamadığı için tepkisini sandıkta gösterdiğini görmüş olduk.” dedi.

“KUYUCAK HİZMETE DOYDU”
Metin Ertürk’ün başkanlığı döneminde ilçenin önemli yatırımlar aldığını belirten Başkan Güçlü, “Kuyucak’ta hizmet anlamında yapılacak bir şey kalmadı. Bakıyorsunuz birçok mahallemizde bir karış beton parke taşı döşeme yapılacak yerimiz yok. Buradaki insanlar artık hizmete doydu. Bizim hedefimiz de zaten bu seçimi kazanmış olsaydık 2024-2029 arasında vatandaşlarımızın gelirlerini arttırıcı çalışmalar yapacaktık. Sorumluluk alanımızda olmayan bazı mahallerimizde içme suyu sorunlarımız var. Bunları çözmek için çalışacaktık. Nasip değilmiş, 5 yıl artık vatandaşımızın takdiri. Her dönem oylar çalınıyordu, bu dönem öyle bir şey çıkmadı ortaya. Demek ki her seçim demokratik bir ortamda yapılıyormuş, bunu ispatlamış olduk. Türkiye’de gerçekten demokrasi işliyor. Bu bizim için önemli bir nokta.” ifadelerini kullandı.

“EKONİMİYİ DÜZELTMEK HÜKÜMETİN İŞİ”
Vatandaşın tepkisini fark ederek çözümü için çalışmaya başladıklarını vurgulayan Güçlü, “Bizde vatandaş her zaman haklı. Kimseye küs de değiliz, kırgın da değiliz. Biz yine vatandaş için ne yapabiliriz diye çalışmaya devam edeceğiz. Mesela ben Kuyucak’ta sandığa gelmeyen insanları bulup bunlarla konuşmak istiyorum, bazılarıyla görüştüm. Binin üzerinde geçersiz oy var bu oylar da bilinçli kullanılan oylar. Daha öncesinde bize verilen oylar bunlar. Bunların sebeplerini araştırıyoruz. Gördüğümüz tabloda genellikle emekliler ve ekonomik durum çıkıyor karşımıza. Bunu da çözmek yine bize düşüyor. Bu durumun belediyelerle bir işi yok. Bunu çözmek hükümetin işi. Cumhurbaşkanımız bu konuda gerekli adımları atıyor zaten. Tasarruf tedbirleriyle ilgili sıkı para politikasının uygulanmaya devam edeceği açıklandı. Vatandaş olarak da bize düşen bunları uygulamak.” ifadelerini kullandı.

“SONUÇ KARTOPU GİBİ BÜYÜYEREK GELDİ”
Parti içinde herhangi bir yönetimsel değişiklik planlamadıklarını da belirten Güçlü, “Genel merkezimizin takdiridir. Bizde görev istenmez, verilir. 2018 yılından bu yana görevimi yapıyorum, genel merkez değişiklik takdir ederse biz uyarız. Alınan sonuç yerelde parti teşkilatına mal edilmemeli. Çünkü sonuç bir yere özgü değil, hem il başkanımız hem ilçe başkanlarımız hem kademelerdeki arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı. Sorun sadece bir yerde değil ki, birçok kentte benzer durum oldu. Bu bugünün sorunu da değil, kartopu gibi sürüklenerek buraya geldi ve en son patladı. Bizim bu dersi çıkarıp sonuçlarını araştırmamız gerekiyor. Ben bunların da çözüme ulaşacağına inanıyorum. İnşallah hızlı bir şekilde çözüme kavuşur.” şeklinde konuştu.

“BOŞ MUHALEFET YAPMAYIZ”
Kuyucak’ta yerel muhalefet olarak ilçenin menfaatlerini gözetmeye devam edeceklerini dile getiren Güçlü, belediyenin yapacağı çalışmaları destekleyeceklerini söyledi. Gerekli gördükleri durumlarda müdahale de edebileceklerini söyleyen Güçlü, “Kuyucak’ın menfaatine olan her şeyin yanında oluruz. Ama menfaatine olmayan şeylerin de karşısında dururuz. Biz şunu yaptırmayalım gibi bir düşüncede olmayız, gerektiği yerde müdahale edilmesi gerekiyorsa gerekeni yaparız. Kuyucak için iyi olacak bir şeye karşı çıkmak boş muhalefetten başka bir şey değil.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum