Aydın delegesi Bursa’dan seçilince ortalık karıştı

Aydın delegesi Bursa’dan seçilince ortalık karıştı
 Muhabir
Hekimsen Sendikası’nın Bursa şubesince yapılan delege seçimlerinde Aydın ve Muğla delegesi seçilen doktorların seçildikleri illerde değil Bursa’da çalıştığının ortaya çıkması ortalığı karıştırdı. Sendikanın 6 Haziran’da yapılacak olan 2. Olağan Genel Kurulu öncesinde patlak veren usulsüzlük üzerine Hekimsen Kurtuluş Platformu yaşanan durumu yargıya taşıdı.

Hekimsen Sendikası’nın (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası) 6 Haziran’da yapılacak olan 2. Olağan Genel Kurulu’na sayılı zaman kalırken, Bursa şubesince yapılan delege seçimlerinde Aydın ve Muğla delegesi seçilen isimlerin seçildikleri illerde değil Bursa’da çalıştığının saptanması dava konusu oldu. Usulsüzlükle ilgili olarak harekete geçen Hekimsen Kurtuluş Platformu, delege seçilen meslektaşlarının kadrolarının hiçbir zaman Aydın ve Muğla'da olmadığını belirterek yargıya taşınan konuya ilişkin olarak hakim tarafından haklarında tahkikat başlatıldığını açıkladı.

hekimsenin-aydin-delegesi-dava-konusu-oldu-aydin-delegesi-bursadan-secilince-ortalik-karisti-469074-0c63f2e2d04ba9774457f95c18ac1e13.jpg

“EVRAKTA SAHTECİLİK SUÇUNDAN YARGILANACAKLAR”
Hekimsen Sendikası’nın 2. Olağan Genel Kurulu’nda adaylığını açıklayan Hekimsen Kurtuluş Platformu’ndan usulsüzlüğün ortaya çıkmasının hemen ardından yapılan açıklamada, “Değerli meslektaşlarımız biliyorsunuz ki sendikamız 2. Olağan Genel Kurulu için hazırlık yapmaktadır. Ancak bu süreç içerisinde birçok hukuksuzluk yapılmıştır. Bunlardan bir tanesi de Bursa şubenin yaptığı delege seçimlerinde Aydın ve Muğla delegesi olarak seçilen meslektaşlarımızın seçildikleri illerde değil de Bursa'da çalıştıklarını tespit etmiş bulunmaktayız. Ayrıca meslektaşlarımızın kadroları hiçbir zaman Aydın ve Muğla'da olmamıştır. Bu nedenle yapılan delege seçimini dava etmek istiyoruz. Ancak meslektaşlarımızın evrakta sahtecilik suçundan yargılanacak olması bizi düşündürüyor” ifadelerine yer verildi.

hekimsenin-aydin-delegesi-dava-konusu-oldu-aydin-delegesi-bursadan-secilince-ortalik-karisti-469074-41b7cee07b6cffc2e1d53daf7df50767.jpg

TAHKİKAT BAŞLATILDI
Çok sayıda sendika üyesinin dava edilmesi talebi üzerine konu yargıya taşınırken, genel kurulun hukuka uygun olması için çaba gösterdiğini vurgulayan platformdan yapılan bir diğer açıklamadaysa Antalya, Aydın ve Muğla delegesi olarak seçilen kişilerin dava dosyasına eklendiği ve hakim tarafından haklarında tahkikat yapılmasına karar verildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.