Aydın Tabip Odası’nda yeni yönetim şekillendi

Aydın Tabip Odası’nda yeni yönetim şekillendi
 Muhabir
Aydın Tabip Odası, genel kurulun ardından görev dağılımını yaptı. Mevcut başkan Dr. Osman Nuri Aydın, yeniden başkanlık görevini üstlendi.

20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen genel kurul sonrasında Aydın Tabip Odası’nda görev dağılımı yapıldı. Aydın Tabip Odası başkanlık görevine mevcut başkan Dr. Osman Nuri Aydın getirilirken, genel sekreter Dr. Gülseren Yılmaz, muhasip üye Dr. Hakan Elatik, veznedar üye Dr. Rıza Akdeniz oldu. Doktorlar Ufuk Eryılmaz, Ayşe Topuz ve Kadir Ali Aydemir ise yeni dönemde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

aydin-tabip-odasinda-yeni-yonetim-sekillendi-int-gzt-467167-2f2e5a23a3bdcdedb154dd32781a40c3.jpeg

YENİ DÖNEME AİT PROJELER

2024-2026 dönemi için projelerini açıklayan yeni yönetim, “Aydın Tabip Odası olarak; Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde, Cumhuriyetin temel ilkelerinden ve laiklikten asla taviz vermeyen insan yaşamı ve insan haklarını önceleyen, hukukun üstünlüğüne inanan, Hipokrat’ın izinden ayrılmadan tıbbi etik ve ahlaki değerleri savunan, enerjisinin büyük kısmını hekimlerin özlük hakları ve insanca yaşam için kullanan bir yönetim anlayışında olacaktır. İyi hekimlik değerlerine bağlı kalınacaktır. Aydın İlindeki hekimlerin tümü ile iş birliğinin gerçekleştirilmesine, üye sayımızın arttırılmasına, ilimizdeki tüm hekim arkadaşlarımıza ulaşmak için kurum ziyaretlerine, temsilciliklerin geliştirilmesine ve desteklenmesine önem verilecek, hekimlerin katılımları aktif hale getirilecektir. 2024-2026 Dönemi içinde hekimlerin emeklilik hakkı ile ilgili sorunlar ele alınacak. Hekim ve emeklilik iş birlikteliği çalışma dönemi boyunca bütün yönleri ile işlenecek ve çözümün takipçisi olunacaktır” sözlerini kaydetti.

“BİLİMSEL KURUL OLUŞTURULACAK”

Açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi: “Mevcut komisyonların çalışması daha aktif hale getirilecek, gereği duyulan yeni komisyonların oluşturulması için çaba sarf edilecektir. Hekimlerin ve halkımızın sağlık konusunda eğitimleri için çalışılacak, eğitimler için eğitici ekip tarafından bir Eğitim Modülü gerçekleştirilecektir. Tıp eğitimi sırasında ve mezuniyet sonrasında başka ülkelere hekim göçünü engellemek için hekimlerin sosyal ve ekonomik şartlarının düzeltilmesi amacıyla ilgili mercilerin gerekli adımları atmalarını sağlamak için çaba gösterilecektir. Aydın Tabip Odası olarak Üniversitelerde tıp eğitiminin niteliksizleşmesinin ve öğretim üyesi istifalarının önüne geçilmesi için önerilerde bulunulacak ve çaba sarf edilecektir. Aydın Tabip Odası bünyesinde Bilimsel Kurul oluşturulacaktır. Bu kurul ilimizin halk sağlığını olumlu ya da olumsuz olarak etkileyen tüm konu başlıkları ile konunun taraflarının toplanmasına, bilimsel bilginin üretilmesine katkı vermeyi sürdürecektir. İlimizin başta çevre olmak üzere bekleyen ve acil önem arz eden konuları öncelikle ele alınacaktır.”

“HER TÜRLÜ HUKUKİ DESTEK VERİLECEK”

Meslektaşlarına her türlü hukuki desteğin sağlanacağını aktaran yeni yönetim, “Aydın Tabip Odası, meslektaşları ile gerçekleştirecekleri sağlıklı yaşam ve sosyokültürel çalışmalar ile Aydın halkına örnek olacak ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacaktır. Meslektaşlarımıza gerek duyduklarında her türlü hukuki destek verilecektir. Aydın Tabip Odası olarak çevre sorunlarının nedenleri ve sağlık üzerine etkilerinin belirlenmesine, koruyucu önlemlerin geliştirilmesine ve sağlık hakkına erişimin sağlanmasına yönelik bilimsel çalışmalara yer verilecektir. Söz konusu çalışma sonuçları ivedilikle basınla paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.