Aydın'da 'İran karpuzu' işkencesine son!

Aydın'da 'İran karpuzu' işkencesine son!
İran'dan ithal edilen karpuzlar, Aydın'da yaklaşık 2 aydır kilosu 50 liradan satılıyor. Fiyatının yüksek olması nedeniyle genellikle dilimler halinde satılan İran karpuzunu almakta vatandaşlar güçlük çekerken, yerli karpuzun ise yarından itibaren Aydın'da tezgahlara çıkacağı müjdelendi.

Aydın'da kilogramı 50 TL’den satılan İran karpuzları, genelde yarım ya da çeyrek dilimler halinde satışa sunuluyor. Ortalama bir karpuzun fiyatı 250 lirayı buluyor. Bu nedenle vatandaşlar İran karpuzunu genellikle yarım ya da çeyrek dilim olarak satın almayı tercih ediyor.

aw194190-01.jpg

ÇEYREK DİLİMİ 80-90 LİRA!
Pazarcı esnafı Ümit Geriş, ortalama bir karpuzun 7 ve 8 kilo geldiği düşünüldüğünde, çeyrek dilimin 80-90 liraya satıldığını aktardı. Aydın'da yarından itibaren Adana karpuzlarının satışa sunulmaya başlayacağını belirten Geriş, satın almanın bu nedenle rahatlayacağını dile getirdi.

aw194190-02.jpg

YERLİ KARPUZLA FİYATLAR DÜŞECEK
Aydın'da yaklaşık 2 aydır İran karpuzu satıldığını ifade eden Geriş, “Yaklaşık 2 aydır karpuz satışı yapıyoruz. Karpuzlar, İran’dan geldiği için şu an için biraz pahalı. Kilosu 50 liradan tezgahlarda satıyoruz. Ortalama çeyrek dilim 80 liraya, yarım ise 140 liraya denk geliyor.

aw194190-03.jpg

Genelde vatandaşlarımız tadımlık olarak yarım ya da çeyrek dilimler şeklinde alıyor. Ancak yerli karpuzumuz çıktığında fiyatlar düşecektir. Yarından itibaren de Adana’dan gelecek olan yerli karpuzlarımız tezgahlara inecek" ifadelerini kullandı.

aw194190-04.jpg

aw194190-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.