Aydın'da minikler direksiyon başına geçti

Aydın'da minikler direksiyon başına geçti
Aydın’da 38 anasınıfı öğrencisi, aldıkları uygulamalı trafik eğitimlerinin ardından direksiyon başına geçip “trafik dedektifi” oldu.

Aydın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro personelleri, çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması için eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kemer Mahallesi’ndeki trafik parkında akülü arabaları kullanan 38 anasınıfı öğrencisine trafik eğitimi verildi. Etkinlikte teorik ve uygulamalı eğitim yer aldı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri de miniklere ilkyardım eğitimi verdi.

aw198570-01.jpg

Trafik ekipleri trafik parkurunda akülü araba ve 'Go-Kart' araçları ile turlayan öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgiler sundu. Etkinlikte renkli görüntüler oluşurken 38 minik öğrenci trafik dedektifi oldu. Etkinlik sonunda çocuklar, trafik ekipleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilere, kırmızı düdük ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

aw198570-02.jpg

"ANNEME VE BABAMA ANLATACAĞIM"
“Hayatla yarışılmaz” mottosuyla verilen eğitiminden duyduğu memnuniyeti dile getiren öğrencilerinden 6 yaşındaki Toprak Aracı, “Trafik kurallarını öğrendik. Burada öğrendiğim kuralları anneme, babama anlatacağım. Burada araba sürdük. Yaya geçitlerinde insanlara yer verdik.

aw198570-03.jpg

Yaya geçitlerinde yayaya yol vermemiz gerektiğini öğrendik. Biz araba sürerken, arkadaşlarımız da karşı geçitten geçti ve biz de durduk. Artık annemin, babamın arabasında da böyle yapacağım. Trafik kurallarına uymadıkları zaman uyaracağım” ifadelerini kullandı.

aw198570-04.jpg

"DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM"
5 yaşındaki Batuhan Bozkurt ise, şunları kaydetti: “Trafik kurallarını, yayaya yol vermeyi öğrendik. Burada öğrendiklerimi anneme, babama anlatacağım. Kurallara uymayanları uyaracağım.

aw198570-05.jpg

5 yaşındaki Asrın Gökra Ceylan da, “Trafik kurallarını öğrenmek için buraya geldik. Mesela yayalara yol verdik. Araba sürdük. Trafik kurallarına uymak çok önemli. Dikkatli olmamız lazım. İyi insan olmayı öğrendik. Çevreyi kirletmemeliyiz.

aw198570-06.jpg

Anneme, babama da burada öğrendiklerimi anlatacağım ve kurallara uymayanlara da kuralları anlatacağım” sözlerini kaydetti.

aw198570-07.jpg

aw198570-08.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.