Aydın'da nefes kesen UMKE tatbikatı

Aydın'da nefes kesen UMKE tatbikatı
Aydın'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Geliştirme Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği benzin istasyonundaki patlamada yaralanan 6 kişinin kurtarılması üzerine kurulu tatbikat gerçeğini aratmadı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afet Birimi tarafından Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul’un koordinesinde tatbikat, 5 saatlik teorik eğitimin ardından düzenlendi.

aw200820-01.jpg

UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin saha deneyimi kazandığı tatbikatta katılımcılara uygulamalı olarak afetlerde olay yerinde yönetim, afet triajı, doğum, yenidoğan bakımı ve canlandırma gibi konularda eğitim verildi.

aw200820-02.jpg

70 PERSONEL KATILDI
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Yunus motorize ekiplerinin destek verdiği tatbikata İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 2 adet motorize 112 ekibi, 4 adet tam donanımlı ambulans ekibi,1 adet yenidoğan ambulansı ekibi, 3 adet UMKE Tim Aracı ve Mobil Komuta Aracı Timleri eşlik etti. 47 sağlık personelinin yanı sıra paydaş kurumlarla birlikte toplam 70 personelin görev aldığı tatbikat nefes kesti.

aw200820-03.jpg

GERÇEĞİNİ ARATMADI
Tatbikatta senaryo gereği bir benzin istasyonunda patlama meydana geldi. Sonrasında yangın çıkarken, ihbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, sağlık ve UMKE ekipleri yönlendirildi. İtfaiye ekipleri güvenlik önlemi alarak müdahale ederken, yeni bir patlama riskinin önüne geçildi, yangın söndürüldü.

aw200820-04.jpg

Motorize 112 sağlık ekipleri, olay yerinde yaralılara ilk müdahalede bulundu. 112 Acil Sağlık ve UMKE ekipleri tarafından kurtarılan yaralıların tedavileri triaj alanında yapıldı.

aw200820-05.jpg

TATBİKATLAR SÜRDÜRÜLECEK
İstasyonun market bölümünde bulunan ve doğum yapan bir kadın da kurtarıldı. Yeni doğan bebeğe hayata döndürme uygulaması yapıldı. Bebek sonrasında yenidoğan ambulansına alındı. Patlama ve yangında yaralanan 6 kişinin kurtarılması, stabilizasyonu ve uygun hastanelere transferi sağlandı. Ekiplerin hazırlıklı olması ve etkin müdahalesi amacıyla bu tür tatbikatların sürdürüleceği aktarıldı.

aw200820-06.jpg

YAKINDAN TAKİP ETTİLER
Öte yandan tatbikatı Aydın İl Sağlık Müdürü Eser Şenkul’un yanı sıra Sağlık Hizmetleri Başkanı Mustafa Onur Türkkan, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Mete Erki, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Sağlık Hizmetleri Uzmanı Emre Serttaş ile İl Ambulans Servisi Başhekimi Burak Görür de yakından takip etti. Yetkililer, ekiplerin çalışmalarını izleme ve değerlendirme imkanı yakaladı.

aw200820-07.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.