Aydın’da sanayiye ‘Emekçi’ bayramı uğramadı

Aydın’da sanayiye ‘Emekçi’ bayramı uğramadı
 Muhabir
Aydın’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda sanayi esnafı tatil yapmadı.

Her sene olduğu gibi bu yıl da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla tüm resmi kurumlarda bir günlük tatil ilan edildi. Aydın’da da banka, postane, eczane gibi pek çok işletme kepenk kapatarak tatil yaptı. Efeler 1. Sanayi ustaları ise her sene olduğu gibi 1 Mayıs'ı çalışarak geçirdi. Kaynak yapan, demir kesen, çay dağıtan ve bunun gibi birçok işi üstlenen sanayi çalışanları, sabahın erken saatlerinde işlerinin başına geçerek çalışmaya başladı. Günlük yevmiye ile çalışmak zorunda olan sanayi çalışanları 1 Mayıs’ta da ekmek davası için çalıştıklarını ifade etti.

aydinda-sanayiye-emekci-bayrami-ugramadi-int-gzt-466504-2d6dc227a10c77f9c6992318d2c154a2.jpeg

“MAAŞIM YETMEDİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUM”
Emekli olduktan sonra sanayide çay ocağında çalışan 72 yaşındaki Aziz Payza, “Bugün işçi bayramı, bütün işçi arkadaşlarımın bayramını kutluyorum. TEDAŞ’tan emekli oldum sonra buraya geldim, 2 yıldır arkadaşımın yanında çalışıyorum. Ekmek davası ve maaşım yetmediği için çalışmak zorundayım” dedi.

aydinda-sanayiye-emekci-bayrami-ugramadi-int-gzt-466504-46181a75b2aee657528a8712f791b7e9.jpg

“TATİL SANAYİ BÖLGESİNİ VURMUYOR”
İnşaat malzemeleri satan bir dükkanda çalışan 48 yaşındaki İlkay Meşe, “Ekmeğimizi çıkarıyoruz tabii mutluyuz da ama arada da böyle tatil olması iyi olurdu. Bu tatil bizim sanayi bölgesini vurmuyor” ifadelerini kullandı.

aydinda-sanayiye-emekci-bayrami-ugramadi-int-gzt-466504-a1c2efac6456c4567d323f634e299c36.jpeg

“KEŞKE İŞÇİ BAYRAMI SÖZDE KALMASA”
İnşaat mühendisi olan Ahmet Çetin, şantiye şefi olduğu şantiyesinde işçilerin bugün de çalıştığını belirtti. Çetin, kendi işini yapsa da kendisinin de özel sektörde bulunduğunu ve çalışmak zorunda olduğunu ifade etti. Sanayiye şantiyesine malzeme almak için geldiğini dile getiren Çetin, “İşçilerin savunulduğu bir günün olması güzel bir durum. Tamamen yerine getirilmese de önemli bir bayram. Keşke işçi bayramında işçiler tatil yapabilse ama günlük yevmiyle çalışan ve evindeki giderleri karşılamak için mecbur çalışmak zorunda olanlar var. Şu an benim şantiyemde de bazı işçiler çalışıyor. Hatta 30 kişi falan çalışıyor. 'Çalışma' desen bu sefer de ‘Bizim bugünlük yevmiyemiz gidecek, bugünlük paramız gidecek’ diyor ve mecbur çalışıyorlar. Benim şahsi düşüncemi sorarsan 'İşçi bayramında kim tatil yapıyor?' dersen memurlar derim. Memurların işçi olmadığını düşünmediğim için söylemiyorum ama devlet güvenceli oldukları için çalışmıyorlar. Özel sektördekiler yine çalışıyor. Bu yüzden bazı konularda üzücü bir durum haline geliyor. Ben kendi işimi yapsam da ben de özel sektördeyim ve mecbur çalışıyorum. Devlet memurları dinleniyor. Bence asıl gerçek daha da böyle emek gücüyle çalışan, el gücüyle çalışan insanlar çalışmaya devam ediyor çünkü onlar günlük alacakları paraya mecburlar. Keşke İşçi Bayramı sözde kalmasa” şeklinde konuştu.

aydinda-sanayiye-emekci-bayrami-ugramadi-int-gzt-466504-c8c03a59130f1d94c5bd2b9c6845bf0a.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.