Aydın'da 'yeni nesil' halılara yoğun talep

Aydın'da 'yeni nesil' halılara yoğun talep
Düğün sezonu öncesinde evlenecek çiftler, daha ekonomik ve pratik olması nedeniyle çamaşır makinesinde yıkanma özelliği olan halıları tercih etmeye başladı. Metresi 200 liradan başlayan ve kalitesine göre fiyatları artan halılar, dünyaevine girecek çiftler tarafından rağbet görüyor.

Aydın'da evlenecek çiftleri evlerini düzenleme ve donatma telaşesi sardı. Çiftler pratiklik ve ucuzluğa önem veriyor. Bu süreçte çamaşır makinelerinde yıkanabilen halılar, pratik ve uygun fiyatlı olmaları nedeniyle çiftlerin ilgisini çekiyor.

aw195564-03.jpg

GENÇLERİN TERCİHİ

Dedesi ve babası ile halıcılık mesleğinin içinde bulunan Muhammet Şekerci, halı yıkama maliyetleri nedeniyle çamaşır makinesinde yıkanabilen halıların tercih edilmeye başlandığını aktardı.

aw195564-05.jpg

Yeni halı modellerinin, düğün hazırlıklarında da ön plana çıktığını ifade eden Şekerci, "Pratikliği ve uygun fiyatıyla dikkat çeken bu halılar, evlilik yolculuğuna başlayacak çiftlerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Halı sektöründe yaşanan bu değişim, tüketicilerin ihtiyaçlarına daha uygun ve pratik çözümler sunma yolunda atılan önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor" ifadelerini kullandı.

aw195564-01.jpg

FİYATLARI UYGUN

"30 derecede, az deterjanla sıkma yapmadan, yumuşatıcı kullanmadan yıkanabilir" diyen Şekerci, gri tonların daha fazla talep gördüğünü belirterek şunları kaydetti: "Polyester malzeme olduğu için güneşte kurutmak yerine gölgede kurutma tercih edilmelidir. Özel ölçülerde hazırlanabilme özelliği, evin durumuna göre halı seçimini kolaylaştırıyor. Kaydırmaz tabanlı modeller, 200 liradan başlıyor. Kaydırmaz, deri, örme taban gibi seçeneklerde fiyat değişiyor. Daha yüksek kalitedeki halılar ise 2 bin liraya kadar ulaşabiliyor."

aw195564-04.jpg

aw195564-02.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.