Başkan Büyükyapıcı satış kararını değerlendirdi

Başkan Büyükyapıcı satış kararını değerlendirdi
 Muhabir
Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, belediye taşınmazlarının satışına ilişkin alınan kararı değerlendirdi. Meclisten geçen yerlerin satışıyla 62 milyon liralık borcun çok küçük bir bölümünün ödenebileceğini söyleyen Büyükyapıcı, “İstediğimiz para etmezse satmayacağız. Çarçur edecek paramız yok.” dedi.

Karacasu Belediyesi, yerel seçimin ardından ortaya çıkan borcuyla gündem oldu. 9 milyon borcu olduğu söylenen belediyenin 5 yılda 62 milyon lira borçlandırıldığı ortaya çıktı.

5 yıl aranın ardından yeniden Belediye Başkanı seçilen Mustafa Büyükyapıcı, borçları temizlemek için tek çarenin satış yapmak olduğunu söyledi. Belediye Meclis Toplantısında gündeme alınan satış kararı, oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece belediye ait bazı taşınmazlar satılığa çıkarıldı. Aldıkları kararı Aydın Hedef Haber’e değerlendiren Başkan Büyükyapıcı, “Küçük rakamları meclisten geçirdik. 62 milyonun dişinin kovuğu etmez. Encümen birçoğunu satmaya da bilir. İstediğimiz para etmezse satmayacağız. Öyle çarçur edecek paramız yok. Çıktığımızda edeceği fiyat önemli, onun ihale şartları açıklanacak, yazılacak. Şu an öyle zor bir dönem ki kimse mal almak derdinde değil. Gelen şahıslar da düşük teklif verirse başka alternatif üretip bir müddet daha beklemek zorunda kalabiliriz. Bunların getirisini de satılacağı zaman göreceğiz.” dedi.

baskan-buyukyapici-satis-kararini-degerlendirdi-istedigimiz-para-etmezse-satmayacagiz-internet-gazete-469237-1e0688c8d9e0393bba58ce7f67d69bcb.jpg

“GÖREVİMİ YAPMAK ZORUNDAYIM”

Borçları ödemek konusundaki hassasiyetini vatandaşlara anlatması gerektiğini ifade eden Büyükyapıcı, “Ben açık davranacağımı meclis toplantısında da söyledim. Ne kadar mal satıldı, kaç paraya satıldı. Bu parayla hangi borçlar ödendi hepsini paylaşacağız. Sürekli izahat vereceğim başka çaresi yok. İnsanların samimiyetime inanması lazım. Çünkü herkes beni biliyor, bunu düzelt diye getirdiler beni. Ben görevimi yapmak zorundayım.” ifadelerini kullandı.

baskan-buyukyapici-satis-kararini-degerlendirdi-istedigimiz-para-etmezse-satmayacagiz-internet-gazete-469237-4d2e7ef8b069539275a618d90b7246d7.jpg

“BÖYLE BORÇ OLUŞTURACAK İŞ YAPILMAMIŞ”

Cumhur İttifakı tarafından borçların açıklanmasının ‘Yatırım yapmamaya bahane’ olarak yorumlanmasına yanıt veren Başkan Büyükyapıcı, “5 yıl boyunca görevde olup yatırım yapmayanlar onlar. Hem yatırım yapılmayıp hem bu kadar borç yapılması normal değil. Bu borcun nasıl yapıldığıyla ilgili söylenenler içinde hastane, TOKİ, okul var. Böyle bir borcu oluşturacak işler değil. Kaldı ki, bunlar hükümet yatırımları. Hastaneyi devlet yaptı. TOKİ için arsa satıp para aldılar. Başka yaptığın olmayınca bunları söylüyorsun mecburen. Benim gördüğüm bu, yanılıyor olabilirim. Bizim dönemimizde yaptığımız yatırımlar ortada. Öyle olmasa halk bizi tekrar seçer miydi? Yaptığımız her şey ortada. Çok şükür alnımız ak ki halk bir daha bizi seçti.” diye konuştu.

“1 YILA KADAR TOPARLAYAMAZSAK BİTERİZ”

Karacasu’nun geleceğine yönelik açıklamalarda da bulunan Başkan Büyükyapıcı, belediye ekonomisinin 1 yıl içinde toparlanmasını planladıklarını söyledi. Büyükyapıcı, “Bir yıla kadar toparlarız. Toparlayamazsak biteriz. Gelen para belli, bütçe belli. Bunun lamı cimi yok 6 ay-1 yıl içinde toparlayamazsak bilin ki Karacasu kurtulmaz. Önce gündeme gelen faturalar ödenecek. Ardı sıra değişken faizli krediler kapatılacak. Ondan sonra bir şeyler yapabilecek duruma geleceğiz. Şu an gelen para işçimize yetmiyor. Ne faturalar ödenir, ne banka borçları ödenir. Bir takım satışlarla önce çarkın döndüğü bir sisteme geçmemiz lazım. Eğer 1 yıla kadar bu çarkı döndüremezsem bilin ki bunlar gibi perişan oluruz.” şeklinde konuştu.

baskan-buyukyapici-satis-kararini-degerlendirdi-istedigimiz-para-etmezse-satmayacagiz-internet-gazete-469237-b46d388324891ca8e43709a83ca74e8c.jpg

“ZARAR EDİYOR DENEN YERLERİ KAR EDER HALE GETİRECEĞİZ”

Satış dışında belediyenin gelirlerini arttırmaya yönelik çalışmalar da yaptıklarını belirten Mustafa Büyükyapıcı, “Başka hesaplarımız da var. Benzinliğimiz var. Soğuk hava depomuz var. Bunlar hep zarar ediyor görünüyor. Elmacılık zayıflamış bölgemizde o nedenle depo boş kalıyor. Alternatif ürün diye uğraştık. Sanıyorum incir stoklamaya geçeceğiz. Bizim dönemimizde buralar kar eden yerlerdi. Benzinlikle ilgili firma yetkilileriyle görüştük. Teklif sunduk, anlaşma sağlayabilirsek ne mutlu. Ben 8 milyon 250 bin borcu olan, her ay zarar ediyor denilen yerden 4 adam parası kira alıyordum. Benzinliği yaptım, teslim ettim bir kuruş borçsuz. Bunlar bir kapattılar. Ondan sonra krediyi alıp ne olduğu belirsiz bu hale getirdiler. İlle de bunlar kar eden kurum haline gelecek.” dedi.

SAHİPSİZ KALAN YERLERE BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Geçtiğimiz 5 yıl içinde yapılan ancak işlevsiz bir şekilde bekleyen projelere de kendilerinin sahip çıkacağını ifade eden Başkan Büyükyapıcı, “Millet Bahçesi’nin yapıldığı yeri ben satın aldım. Orayı yüzme havuzu yapacaktım zaten ben. O dönem Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçesi diye projesi ortaya çıkınca o dönem gösterecek yer aradılar. O araziyi gösterdiler. Arsasını benim aldığım bütçesini Cumhurbaşkanlığı’nın ödediği bir Millet Bahçesi. Emek çekmediğiniz hiçbir yerin kıymetini bilemezsiniz. Kıymeti maalesef bilinmedi ama bizler sahip çıkacağız. Bungalov evleri de yine emek çekilmeyen bir proje. Ben güneş enerjisinin ruhsatlarına kadar almıştım. O 100 dönümlük araziyi 20’şer dönümlük 5 tane parsel haline bölmüştüm. Parsellerden bir iki tanesini güneş enerjisi, diğerlerini de çeşitli değerlendirme hevesi içindeydim. Birini TOKİ’ye sattılar. Diğerini de biz gitmeden önce başlatılan projelerden birini çevirerek GEKA’ya yaptırdılar. Yine ne yerini ne de parasını harcamadıkları bir iş. Onun da kıymeti bilinmedi yine maalesef.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.