Didim’deki öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı

Didim’deki öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı
 Muhabir
Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için Didim’deki öğretmenler iş bırakma eylemi gerçekleştirerek Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel bir lisede okul müdürü olan Oktugan’ın öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından Didim’deki öğretmenler iş bırakma eylemi gerçekleştirerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması okudu. Öğretmenlerin yaşam hakkının öğrencileri tarafından kısıtlanmaması gerektiğini belirten Didim’deki öğretmenler, sağlık güvencesinin sağlaması gerektiğini söyledi.

didimde-ki-ogretmenler-is-birakma-eylemi-yapti-ebru-gormez-internet-ve-gazete-469180-3e5a7e33c289209d015067226080e305.jpg

SENDİKALAR BİR ARAYA GELDİ
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşan Eğitim Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Hürriyetçi Eğitim-Sen sendikaları, “Kınama değil, yasa gerekli” dedi. Didim’de bulunan ve meslektaşlarının haklarını arayan sendika başkanlarından Eğitim-Sen Didim Baş Temsilcisi Gökhan Gök, Eğitim Bir-Sen Baş Temsilcisi Abdi Kaçeroğlu ve Eğitim-İş yöneticisi Asude Yazıcı tarafından basın açıklaması okundu.

didimde-ki-ogretmenler-is-birakma-eylemi-yapti-ebru-gormez-internet-ve-gazete-469180-8d664394fcb6ea7908ea9d5daef86214.jpg

"GÜVENLİK AÇIĞININ FATURASI BİZLERİN CANI MI OLACAK?"
Basın açıklamasında, “Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek; şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. İtibardan tasarruf olmuyor da güvenlikten olur mu? Gerekli adımların atılması için daha kaç eğitim emekçisinin, kaç öğrencinin can vermesi gerekiyor? Bakanlığın plansızlığı sebebiyle ülkenin demografik yapısı ve güvenliği ciddi risk altındadır. Planlama ve rehabilitasyon süreçleri sağlıklı işletilmediği için güvenlik anlamında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu güvenlik açığının faturası bizlerin canı mı olacaktır?” ifadeleri kullanıldı.

didimde-ki-ogretmenler-is-birakma-eylemi-yapti-ebru-gormez-internet-ve-gazete-469180-20c2acb5d8896b891eff1fd5deb5615e.jpg

"SERGİLEDİĞİMİZ ISRARIN GEREĞİ YAPILMADI"
Basın açıklamasında, “Bugüne kadar kamu görevlilerine yönelik gerçekleştirilen tüm şiddet olaylarında tepkimizi en sert şekilde ortaya koyduk. Eğitim sendikaları olarak, geçen yıl hayata geçirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete yönelik düzenlemeyi talep edip son ana kadar sergilediğimiz ısrarın gereği yapılmadı. O gün gereği yapılsaydı belki bugün İbrahim Oktugan öğretmenimiz aramızda olacaktı.

didimde-ki-ogretmenler-is-birakma-eylemi-yapti-ebru-gormez-internet-ve-gazete-469180-ff4dbdf7e6dd5272451e1baa079aeb3f.jpg

Bakanın meslek kanununa ilişkin yeni düzenleme konusunda kullandığı ‘şiddete karşı yasal düzenleme’ ifadelerini kıymetli buluyoruz. Bunun bir an evvel hayata geçmesinin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.

“ACİL ATILMASI GEREKEN ADIMLAR VAR"
Basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın acilen harekete geçmesi gerektiğinin altı çizildi. Açıklama, şu şekilde sonlandırıldı: “Altını çiziyoruz: okulda şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için atılması gereken acil adımlar vardır. Eğitimde şiddet yasası acilen çıkarılmalıdır. Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır. Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın, tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Devleti yönetenler hem devlet okullarını güvenli hale getirmeli, kadrolu güvenlik personeli atamalı ve giriş kapılarına dedektörler koymalıdır. Özel okullarda da aynı güvenlik önlemlerinin alınması şart koşulmalı ve bu konuda sıkça denetim yapılmalıdır. Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK’ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemesi sağlanmalıdır. İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içerik doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten toplumsal yaşam dersleri içeren programlar hazırlanmalıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.