Elektrikli araç sahipleri sıkıntıya girdi!

Elektrikli araç sahipleri sıkıntıya girdi!
Ramazan Bayramı tatili nedeniyle şehirler arası trafik yoğunluğu artarken, elektrikli araçların yoğunlaşması nedeniyle bazı güzergahlarda 'şarj' sıkıntısı patlak verdi! Güzergahlar üzeri mola verilen kimi noktalarda tek şarj istasyonunun bulunması, kendilerini bayram trafiğinin içinde bulan elektrikli araç sahiplerine zor anlar yaşattı.

Bayram trafiği nedeniyle yoğunlaşan otoyollarda elektrikli araç sahipleri, istasyonları kullanabilmek için öncelikle rezervasyon yaptırıyor. Sonrasında yaklaşık 40 dakika mola vererek araçlarını şarj edebilme imkanı yakalıyor. Ancak seyahat mesafesi uzadığında, sürücüler sıkıntı yaşayabiliyor.

UZUN MESAFELERDE SIKINTI ARTIYOR!

Elektrikli araç sahibi vatandaşlar İstanbul-İzmir arası gibi mesafelerde şarj istasyonu sayısının arttırılması nedeniyle yoğunluğa rağmen çok etkilenmiyor. Ancak İstanbul-Antalya gibi uzun mesafelerde sürücüler, yoğunluğun arttığı bayram gibi özel zaman dilimlerinde problemle karşı karşıya kalabiliyor. Mola verilen bazı noktalarda tek şarj istasyonunun bulunması, sürücülerin sıkıntı yaşamasının baş nedeni olarak dile getiriliyor.

ŞARJ İSTASYON SAYISININ ARTTIRILMASI TALEBİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan elektrikli araç sahipleri, güzergahlar üzerindeki şarj istasyon sayısının daha da arttırılarak sıkıntının önüne geçilmesini talep etti. Elektrikli araç kullanımının giderek yaygınlaştığına işaret eden sürücüler, yoğunluğun bu şekilde giderilebileceğine dikkat çekerek yetkilileri göreve çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.