Söke'de Cumhur İttifakı ayağa kalktı!

Söke'de Cumhur İttifakı ayağa kalktı!
 Muhabir
AK Parti Söke İlçe Başkanlığı, MHP Söke İlçe Başkanlığı ve Cumhur İttifakı Söke Belediye Meclis üyeleri tarafından yapılan ortak açıklamada, belediyede baskı ve mobbing uygulanmaya başlandığı öne sürüldü. Söke Belediyesi Başkanı Mustafa İberya Arıkan'a soruların da yöneltildiği açıklamada tepkiler dile getirildi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrasında Söke siyasetinde sular durulmak bilmiyor. AK Parti Söke İlçe Başkanlığı, MHP Söke İlçe Başkanlığı ve Cumhur İttifakı Söke Belediye Meclis üyeleri yaptıkları ortak açıklamada, belediyede mobbing uyguladığını öne sürüp konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

sokede-siyaset-kizisti-466502-86ab383940e572b661f5bc9613ea8175.jpeg

"BELLİ BİR ZÜMRENİN BAŞKANI OLACAĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR"
Yapılan ortak açıklamada, "31 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrasında Söke Belediye Başkanlığı tarafından belediye içerisinde çalışan personellerle ilgili yer değişikliği, baskı kurma gibi mobbing uygulanmaya başlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Seçim bittikten sonra herkesin belediye başkanı olacağını beyan eden Sayın Arıkan daha ilk icraatları ile herkesin değil de bir zümrenin başkanı olacağını ortaya koymaktadır. Bizler seçimin hemen akabinde belediye çalışanlarına toplu olarak uygulanan mobbing uygulamalarının hem hukuk hem de idari olarak soruşturulması için gerekli tüm başvuruları yapacağız ve bu konunun takipçisi olacağız" ifadeleri kullanıldı.

SORULAR YÖNELTTİLER
"Sayın Belediye Başkanının belediye personellerinin görev yerleri ile uğraşmak yerine Sökeli hemşerilerimize vermiş olduğu sözleri ve vaatleri yapmaya gayret etmesini bekliyoruz" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yine Söke Belediye Başkanı muhtarlarla yapılan toplantıda maaşları dahi ödeyemediğinden yakınmıştır. Belediye başkanı olmadan önce de belediye başkanı olarak görev yapmakta olan Sayın Arıkan, personellerin maaşını ödeyemediği halde belediye meclis üyelerin yakınları da dahil olmak üzere yaklaşık 100 kişiyi seçim öncesi neden işe aldınız? Söke’de açılan otoparkın Aybel’e devri hususunda AK Parti ve MHP meclis üyeleri komisyonda işletme devrinin Aybel’e değil de borç batağında olduğunu iddia ettiğiniz Söke Belediyesi’ne devri hususunda şerh düşmesine rağmen Büyükşehir Meclis üyeleriniz otopark işletmesinin Aybel’e devri için neden el kaldırdılar?"

"EMANETE SAHİP ÇIKMAK BİZLERİN GÖREVİDİR"
Açıklama, şu şekilde tamamlandı: "Seçimlerden önce boy boy verilen manşetlerde Söke Belediyesi olarak “taşınmaz satışı yapmayacağız, taşınmaz kazandıracağız” şeklinde beyanlarınız olmasına rağmen seçim sonrasında ikinci defa toplanan Belediye Meclisi gündeminde 73 adet taşınmazın satış yapılması hususunda karar aldırmaya çalışmaktasınız. Tüm meclis üyeleri Söke Belediyesine ait taşınmaz satışına hayır diyerek Sökeli hemşerilerimizin emanetine sahip çıkacaktır. Söke Belediyesi Sökeli hemşerilerimiz emanetidir. Bu emaneti en iyi şekilde yönetmek ve Sökeli hemşerilerimiz hizmet etmek ve bu emanete sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bizler Sökeli hemşerilerimizin yararına olan tüm işlerde varız ancak yapılan tüm hatalı iş ve işlemler ilgili yasanın verdiği tüm yetkilerimizi Sökeli hemşerilerimiz yararına kullanacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.