Tezcan, 'Erdoğan-Özel' görüşmesini değerlendirdi

Tezcan, 'Erdoğan-Özel' görüşmesini değerlendirdi
 Muhabir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesini değerlendirdi. Tezcan, iki genel başkanın görüşme amacının sağlıklı siyasi müzakere olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelerek 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk defa görüşme sağlayacak. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına katılarak iki liderin görüşmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bülent Tezcan, AK Parti ve CHP Genel Başkanlarının bugün buluşacağını hatırlatarak görüşmenin hangi amaç için yapıldığını anlattı. Tezcan, “Bu görüşme Türkiye siyasetinin geleceğine ilişkin mücadelenin terk edileceği bir görüşme değil. Bu siyasette olması gereken sağlıklı müzakere sağlayabilmeye dair bir görüşmedir” dedi.

whatsapp-image-2024-05-02-at-13-26-35.jpeg

“SANDIK BİR İŞARET”

Aydın’da büyükşehir ile birlikte toplamda 14 belediyeleri olduğunu hatırlatan Bülent Tezcan, “Türkiye’de toplam 409 belediye kazandık. Bunlardan 315’i ilçe, 21’i il, 59’u belde, 14’ü ise büyükşehir. 1977’den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi ilk kez birinci parti oldu. AK Parti kurulduğu günden bu yana ilk defa ikinci parti oldu. Bu önemli bir dönüm noktası. Bu seçmenin karalı bir adım attığının ve atacağının işareti” diye konuştu.

İKİ LİDER NEDEN GÖRÜŞECEK?
Yeni dönemin siyasetini inşa ederken sandıkta oluşan bu geniş toplumsal ittifakı yansıtmak zorunda olduklarını aktaran Tezcan, “Bugün iki genel başkan görüşecek. Bu görüşme Türkiye siyasetinin geleceğine ilişkin mücadelenin terk edileceği bir görüşme değil. Bu siyasetin doğasına aykırı olur. Bu siyasette olması gereken sağlıklı müzakeresini sağlayabilmeye dair bir görüşmedir. Tabi ki aramızda rekabet olacak ama bu kan davası gibi bizi birbirine bölen rekabet olmayacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.