Ünlü deprem uzmanı depremle jeotermali ilişkilendirdi

Ünlü deprem uzmanı depremle jeotermali ilişkilendirdi
 Muhabir
Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, jeotermal alanların geçmişte büyük depremlerin yaşandığı yerlerde konumlandığını belirterek Aydın ve bazı ilçeleri üzerinden konuyu örneklendirdi.

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, jeotermal alanların geçmişte 7 büyüklüğünde deprem yaşayan yerlerde oluştuğunu belirterek sosyal medya hesabından tespitini paylaştı.

whatsapp-image-2024-05-08-at-17-37-05-3.jpeg

Ercan’ın tespitinde Aydın ve bazı ilçelerinin yer alması ise dikkat çeken ayrıntılardan biri oldu. Ercan, Aydın’da da geçmişte M7 büyüklüğünde depremin yaşandığına işaret ederek buradan oluşan enerjiyle birlikte günümüzde kentin jeotermal doğuşunu vurguladı. Aydın’da deprem ve jeotermalden endişelenen vatandaşlar paylaşıma yorum yaptı.

whatsapp-image-2024-05-08-at-17-37-05.jpeg

AYDIN’DAN ÜÇ İLÇE YER ALDI

Ercan, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi: “Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her madensuyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümüldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu örnektir. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur.”

whatsapp-image-2024-05-08-at-17-37-05-2.jpeg

PAYLAŞIMA AYDIN’DAN YORUM GELDİ

Ercan’ın deprem ve jeotermali ilişkilendirerek bu duruma Aydın ve ilçelerini örnek göstermesi, Aydınlıların dikkatini çekti. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yaşayan Sultan Kahyaoğlu adlı vatandaş, “Nazilli, Bozdoğan’a jeotermal yapılacak. Onunla mücadele ediyoruz ki, bu alan zeytinliklerimiz ve köyümüzün dibinde” yorumunda bulundu.

whatsapp-image-2024-05-08-at-17-37-05-1.jpeg

ERCAN’DAN AYDINLI VATANDAŞA ÖNERİ

Aydın’da yaşayan Tahir Yıldız isimli vatandaşın deprem sorusuna ise Ercan’dan cevap geldi. Yıldız’ın, “Hocam zemin mi daha önemli, binanın yeniliği ve teknolojisi mi? Aydın'da çok önerilmeyen demiryolu altında oturuyoruz, binada jet grout sistem var fakat yine de zemin kayması endişesi taşıyoruz, ne önerirsiniz?” sorusuna Ercan, “Rezonans ölçümü, jeofizik, bütün temel” şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.