Yetişkin’den 'kreş zammı' açıklaması

Yetişkin’den 'kreş zammı' açıklaması
 Muhabir
Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Efeler Belediyesi’ne ait 5 kreşe yapılan zam ile ilgili açıklama yaptı.

Efeler Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda Efeler Belediyesi’ne ait 5 gündüz bakım evi ücretlerine zam yapıldı. Toplantının ikinci oturumunda 2024 mali yılı gelir ücret tarifesinde değişiklik yapılması hususu gündeme alınarak Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılmıştı. Komisyon kararı ile Efeler Belediyesi’ne ait gündüz bakım evlerinde fiyat artışına gidildi.

Karara göre; Ata Mahallesi 7 bin lira, Adnan Menderes Mahallesi 8 bin lira, Kurtuluş Mahallesi 8 bin lira ve Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan iki gündüz bakım evi ücretlerinin 8 bin lira olması kararlaştırıldı.

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Doğa Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan kreş zamlarına ilişkin açıklama yaptı.

whatsapp-image-2024-05-03-at-11-35-01.jpeg

KREŞLERLE İLGİLİ FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILDI

31 Mart’tan sonra yeni bir sürecin başladığı bildiren Anıl Yetişkin, “Aylık meclis toplantılarında canlı yayın yapmaya devam etmek istiyoruz. Bundan sonraki her süreci yerel basına taşıyıp vatandaşımıza sağlıklı bilgiyi aktaracağız. Eleştirilerin her birini değerlendirmeye alıyorum. Meclis toplantısında kreşlerin fiyatlarıyla ilgili açıklama yapma gereği duyuyoruz. Efeler’e ait beş kreşte yeni dönem kayıtlarının başlaması sebebiyle fizibilite çalışması yaptık” dedi.

SOSYO-EKONOMİK DURUMA GÖRE İNDİRİM UYGULANACAK

Dünkü kreş zamlarını kısmen haklı bulduğunu aktaran Yetişkin, “Belediyelerin hiç bir zaman kar kaygısı olmaz, tek amacı hizmet etmektir. Dünkü kreş zammıyla birlikte sosyoekonomik duruma göre indirimler belirledik. Dün açıklanan rakamlar tavan fiyattır. Şehit ve gazi çocuklarımıza yüzde 50 indirim, parçalanmış ailelerimizin çocuklarına yüzde 30 indirim, engelli ailelerin çocuklarıma yüzde 30 indirim, ekonomik durumdan dezavantajlı ailelerimize yüzde 30 indirim, belediye personelimize yüzde 15 indirim yapılacak. Yeni kayıt döneminde 120 çocuğumuzun başvurusunu alacağız” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-05-03-at-11-35-24.jpeg

KREŞLER 10 AYDA 25 MİLYON ZARAR EDİYOR

Bu indirimlerle birlikte 8 bin rakamının sabit olmadığının anlaşıldığını ifade eden Yetişkin, “Kar amacı güdülmemesi gerekir fakat beş kreşimizin bugünkü rakamlarla aylık 3 milyon 884 bin 394 lira gideri var. Toplam gelirimiz ise 1 milyon 800 bin. Bu kreşlerimiz her ay 2 milyon 500 bin civarında zarar ediyor. Bu da vergilerimiz ve harçlarla karşılanmaya çalışılıyor. Bunun sürdürülebilirliği yok. 10 ayda 25 milyon gibi bir rakam başka bir hizmette de kullanılabilir. Zararımız elbette olabilir ancak bunu minimum seviyeye indirmek durumundayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.