ÖSYM tarafından alınan üniversite tercihlerinin sona ermesiyle birlikte, YKS tercih sonuçları 2024 için geri sayım resmen başladı. Üniversite tercihlerinde uzatılan 2 günlük sürenin sonuna gelinmesiyle beraber gözler, 'YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtına çevrildi. 1 milyon 58 bin 345 üniversite kontenjanları için yapılan YKS tercih başvurusunun ardından, değerlendirme süreci başladı.

2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarının YKS tercih sonuçları, ÖSYM.gov.tr ekranı AİS üzerinden öğrenilebilecek. Üniversite sonuçları için geri sayım başlarken, ÖSYM kılavuzunda yer alan üniversite kayıt tarihleri dikkat çekti. Bu sene üniversite kayıtları 19 Ağustos'ta başlayacak.

Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, hangi gün? Üniversite yerleştirme sonuçları ağustosun kaçında belli olur? İşte, o konu hakkında bilgiler. ÖSYM, YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi resmi internet sitesi üzerinden duyuracak. Adaylar, sonuçları öğrenmek için AİS ekranını takip edebilirler.

ÖSYM YKS Sonuç Linki için tıklayınız.

Muhabir: Ali Çamlı