Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, öncelikle etlerin gıda ile uyumlu poşet ya da kovalara konulması, kısa süre içerisinde bozulmasını ve kokmasını engellemek için taşırken hava almasına özen gösterilmesi, doğru şekilde saklanması gerektiğini belirtti.

aw224089-01.jpg

SAKATATLAR ÇOK İYİ TEMİZLENMELİ

En erken bozulan ürün olan sakatatların, çok iyi temizlendikten sonra 3 derecede, etlerin ise en fazla 7 derecede soğutulmasının önemli olduğunu söyleyen yetkililer, bu şekilde saklanan etin 1 hafta süresince taze kalacağını bildirdi.

aw224089-02.jpg

KAVURMA 1 YIL İÇİNDE TÜKETİLMELİ

Kurban etlerini daha uzun sürelerde tüketmek isteyen vatandaşların da dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi veren Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, etin uygun ambalajlama ile buzlukta 1 ay, şoklanarak ise -18 derecede 6 ay boyunca tüketilebileceğini anlattı. 6 aydan fazla saklanan etlerde bozulma görülebileceği ve lezzetini kaybedebileceği belirtilirken etlerin kavurma halinde ise en fazla 1 yıl içinde tüketilmesi gerektiği açıklandı.

aw224089-04.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı