Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre; Geçtiğimiz Mayıs ayında ADÜ Hastanesi Başhekimi olarak atanan Prof. Dr. Mücahit Avcil, hastanedeki yaklaşık 1 buçuk yıllık zaman diliminde üzerine yoğunlaştıkları önemli çalışmalar hakkında Aydın Hedef Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı. ADÜ Hastanesi’nde 250'nin üzerinde profesör ve doçentin yanı sıra 650 adet de araştırma görevlisinin bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Avcil, “Hastanemizde halihazırda 950 doktor görev yapıyor ki bu Türkiye'nin hiçbir hastanesine kolay kolay nasip olan bir şey değil” dedi. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda
ADÜ Hastanesi’nde hemen hemen her branşta hiçbir eksiklik çekmeden sağlık hizmetlerini yürütebildiklerine de değinen Prof. Dr. Avcil, son yıl 1 yıllık süreçte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in de yardım ve destekleriyle Türkiye'de mesleğinde ileri gitmiş ve kendini ispatlamış alanında yetkin çok değerli hocaların hastane bünyesine kazandırıldığını belirtti. Son bir senede 31 hekimin kadrolarına dahil olduğunu aktaran Prof. Dr. Avcil, ADÜ Hastanesi’ne çok kısa bir süre içinde ‘Çocuk Kalp Merkezi’ açacaklarını ve 2025 yılı itibariyle robotik cerrahiye de başlayacaklarını söyledi. Çocuk Hematoloji Ünitesi'nin ihalesini de planladıklarına dikkati çeken Prof. Dr. Avcil, “İnşallah yıl bitmeden orayı da hizmete açmış olacağız” dedi. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

“KADROLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ” 

ADÜ Hastanesi olarak Tıp Fakültesi öğrencileriyle birlikte hem de asistan doktorlar yetiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Avcil, “Halihazırda ameliyat sayılarımızla birlikte günlük hasta bakma sayılarımız da arttı. Yeni hocalarımız açmış olduğumuz yeni birimlerde görevlendirdik. Hem de eğitim hizmetlerimiz de bu sayede son derece iyi bir noktaya geldi. Artık Adnan Menderes Üniversitesi'nin yetiştirmiş olduğu uzmanlar, çok daha iyi bir şekilde buradan mezun olacaklar. Çok daha donanımlı, çok daha eğitimli bir şekilde meslek hayatına atılacaklar. Bu sene tamamlanmadan 10 hocamız daha kadrolarımıza katılacak ve böylelikle yaklaşık 1 buçuk sene içinde toplam 40 hoca kadrolarımıza katılmış olacak. Bu da bizi çok güçlendirecek” diye konuştu. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

“İYİ ÇALIŞMA ORTAMLARI SAĞLIYORUZ” 

ADÜ Hastanesi olarak ağır ameliyatları yapmaları ve dünyada yeni çıkmış teknolojileri izlemelerinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Avcil, “Yeni çıkmış tedavileri hastanemize katmalıyız. Bunları bilen hocalarımızı ikinci aşamada öncelikli olarak hastanemize katmak istiyoruz. Son olarak özellikle eğitim yönü olan, asistanla ilgilenmeyi seven, asistanlarımıza daha çok eğitim verecek hocalara da ihtiyacımız var. Çünkü asistanlarımız gelecekte Türkiye'nin doktorları olacaklar. Buradan ülkeye dağılıp devlet hastanelerinde, diğer kurumlarda hasta bakacaklar. Bildiğiniz üzere hastanemiz; Temel bilimler, cerrahi bilimler ve dahili bilimler olmak üzere üç ana birime ayrılmış durumdadır. Üçüne de araştırma görevlilerimiz yoğun bir şekilde talep göstermekte ve bu üç ana konuda da biz eğitim vermekteyiz. Burada her konuyu ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. Temel bilimlerde laboratuvarlarınızın çok iyi olması gerekir. Bunlarla ilgili her türlü desteği sağlıyoruz, iyi çalışma ortamları sağlıyoruz. Dahili bilimlerde teorik eğitimlerin çok önde olması gerekir. Bunlarla ilgili yeni gelen hocalarımızla birlikte çok daha eğitimler düzeldi, yoğun bir şekilde eğitim alıyorlar. Cerrahi alanlarda da doktorlarımızın, iyi hocaların süper vizyonluğunda bolca ameliyata girmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

“ÖZELLİKLİ İŞLEMLERİMİZİ ARTIRACAĞIZ” 

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Kent’in sağlık hizmetlerine yönelik olarak hastanede ne yapılması gerekiyorsa daima kendilerine destek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Avcil, “Rektör hocamız yapılacak işlerle ilgili talebimiz hastalar içinse mutlaka yapmamızı ister. Biz tabi burada her gün kritik kararlar alıyoruz. İki seçeneğimiz oluyor, birini seçmek zorunda kalıyoruz. Mali açıdan bir takım durumları ayarlamak zorunda kalıyoruz, zorluklar yaşıyoruz. Bu noktada Rektör hocamızın bize her zaman talimatı; ‘Hasta içinse ne gereliyorsa yapın’ şeklindedir. Rektör hocanın ikinci çok önemsediği nokta da hem hastanedeki genel kalitenin artması hem de eğitim kalitemizin artmasıdır. Bizim de bu konudaki yaklaşımımız bu şekildedir. Rektör hocamızın çizdiği yön tam olarak bize de uymuş oldu. Bu da daha hızlı ilerlememizi sağlıyor ve beni daha iyi motive ediyor. Önümüzdeki perspektifte biz hem hizmet sayılarını artıracağız, hem hizmet kalitesini artıracağız. Yine buna bağlı olarak hasta memnuniyetini artıracağız, aynı zamanda da özellikli işlemlerimizi artıracağız” dedi. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

“ÇOCUK KALP MERKEZİ AÇACAĞIZ” 

Çok kısa bir süre içinde ADÜ Hastanesi’nin aynı zamanda ‘Çocuk Kalp Merkezi’ olarak hizmet vereye başlayacağını belirten Prof. Dr. Avcil, “Bu ne demek? Biz artık 650 gram, 1-2 kilogramlık bebeklerimize kalp ameliyatı, açık kalp ameliyatı yapıp doğumsal kalp efektlerini düzeltebilir hale geleceğiz. Bu açacağımız merkez, bölgemizde neredeyse İzmir'deki bir merkez dışında olmayan bir merkez ola niteliği taşıyor. Aileler inanılmaz zorluk çekiyorlar. Burada anlatmak istediğim husus; Hizmet sayısını artırdık, hizmet kalitesini artırdık ama özellikli işlerimizi de artırıyoruz. Çünkü biz bir üniversiteyiz. Üniversite olarak zor şeyler yapmanız lazım. Dünyadaki ilerleyen sağlık teknolojisini şehre getirmeniz lazım. Bunları halka sunabilmeniz lazım. Bunların dışında mesela yine hem çocuklarda hem erişkinlerde kapalı kalp ameliyatları yapabiliyoruz. Kapak ameliyatlarını, tabi dediğimiz delik kapatma ameliyatlarını kasıktan girerek anjiyo yöntemlerinde yapabiliyoruz. Bunları artırarak devam edeceğiz” diye konuştu. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

“ROBOTİK CERRAHİ 2025’TE BAŞLIYOR” 

Önümüzdeki yıl itibariyle robotik cerrahiye de başlayacaklarını açıklayan Prof. Dr. Avcil, “Önümüzdeki dönemde bizim hibrit ameliyathane dediğimiz çok yüksek donanımlı, tabiri caizse uzay üssü gibi olacak bir ameliyathane planlıyoruz. İçinde anjiyosu, tomografisi olan, ister kapalı ameliyat yaptığınız, ister açık ameliyat yaptığınız, içinde ameliyat robotu olan bir ameliyathaneyi açacağız. Bu sayede biz 2025 yılında robotik cerrahiye de başlamış olacağız. Robotik cerrahi bize ne sağlıyor? Sıfır hatayla, milimetrik hatta mikron düzeyinde hassasiyetle o ameliyatı gerçekleştirmeniz sağlıyor. Yeni aldığımız hekimlerden bir kısmını zaten bu amaçla aldık. İlanlarına çıkarken ilan metnimizi de bu şekilde koyduk. Gerçekten onları hastanemize kazandırdık. Bu hibrit ameliyathanemiz iki aşamada oluşacak. Birinci aşamada elektronik sistemlerini yapacağız. İkinci aşamada 2025'te robotik cerrahimizi getireceğiz. Bu sayede de hastanede robotik cerrahide başlamış olacak” ifadelerini kullandı. 

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

“HASTALARIMIZDAN OLUMLU DÖNÜŞLER BİZİ MUTLU EDİYOR” 

Türkiye'de alanında yetkin çok sayıda hocanın ADÜ Hastanesi’ne gelmek için başvuruda bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Avcil, “Dolayısıyla siz zemini ve ortamları düzeltirseniz, hekimlerimizin hassasiyetlerine dikkat ederseniz, onları dinlerseniz bu sistem geriye dönecektir. Çok şükür hastanemizde de şu anda böyle bir durum yaşanıyor. Şimdi öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ben şahsen 7-8 yıldır sağlık sistemlerinde yöneticilik yapıyorum. Hem bu hastanede yöneticilik yaptım, hem başka şehirlerde hem de yurt dışında görev yaptım. Öncelikle bütün halkımızın şunu bilmesini istiyorum ki Türkiye'deki sağlık sistemi, Avrupa, Asya ve Afrika'yı da gördüğüm için açık yüreklilikle söyleyebilirim ki gerçekten dünyadaki en iyi sağlık sistemlerinden biridir. Bundan emin olsunlar. Zaten yurt dışına çıkmış, yurt dışındaki bir sağlık tesisine gitmek zorunda kalmış hastalarımız beni çok iyi anlayacaklardır.

ADÜ Hastanesi’nde yeni merkezler ve ileri teknolojiler yolda

Diğer bütün hastalarımıza da onları temin ederek söylüyorum ki hem hastanemizde, hem Aydın’da hem de Türkiye'deki diğer bütün sağlık tesislerimizde çok iyi bir sağlık hizmeti veriliyor. Buna inansınlar.  Bunun dışında sağlık hizmeti zor bir hizmet. Çok pahalı bir hizmet. Pek çok alt parametreye bağlı bir hizmet. Dolayısıyla bunlardan bir tanesi aksama olduğunda hastanın sağlığını bozabilecek bir hizmet. Burada hasta memnuniyetine de biz çok önem veriyoruz. Geçtiğimiz tüm yıl boyunca 30 tane olumlu geri bildirim ve teşekkür almışken, bu sene yılın ilk çeyreğinde 47 tane olumlu geri bildirim aldık. Daha yılın 2024'ün ilk çeyreğinde bile halkımızdan aldığımız olumlu geri bildirim ve teşekkürler geçen senenin tamamını geçmiş durumda. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi. 
 

Muhabir: MURAT TAN