ADÜ öğrencilerinin Aydın’a gelmesiyle birlikte kentin nüfusu arttı. Efeler'deki Sevgiyolu ve Doğu Gazi Bulvarı üzerindeki kafelerde vakit geçiren üniversite öğrencileri, özellikle akşam saatlerinde yoğunluk oluşturmaya başladı. Sevgiyolu’nda kafe işletmeciliği yapan Ferhat Turaba ve Ali Uygun, öğrencilerin gelmesiyle birlikte yoğunluğun arttığını belirtti. 
Doğu Gazi Bulvarı’nda kafe işletmeciliği yapan Ayşe Eser ise öğrenciler yokken işlerinin az olduğunu kaydetti. 

ADÜ öğrencileri Aydın’a hareketlilik getirdi

“YAZ AYLARINDA YEREL HALKA HİTAP EDİYORUZ”

Hava koşullarının yoğunluklarını etkilediğini belirten Ali Uygun, “Öğrenci sezonuyla yoğunluğumuzu ilişkilendirebiliyoruz ama tabii buradaki hava koşulları da bizim için etkileyici olabiliyor. Sadece öğrencinin gelip gelmemesiyle ilişkin bir durum yok. Mesela sınav zamanları oluyor, öğrenciler çekiliyor. O zaman düşüşe geçtiğimiz dönemler oluyor. Havalar çok soğuk oluyor, o zaman yine bir düşüşe geçebiliyor. ADÜ’de 60 binin üzerinde öğrenci var. 60 bin insanın bir anda Aydın’a gelmesi ister istemez bir sirkülasyon yaratıyor. Biz yaz aylarında da burada yerel halka hitap ediyoruz. Doğu Gazi Bulvarı’ndaki işletmelerden bu konuda biraz daha ayrışıyoruz. Orası tamamen öğrenci odaklı iken bizi yerel halk da tercih edebiliyor. O yüzden biz onlar kadar yazı sancılı geçirmiyoruz. Bizim daha çok sınavların başladığı zamanlar biraz daha işler düşük geçebiliyor. Onu da bir şekilde tolere edebiliyoruz” dedi.

ADÜ öğrencileri Aydın’a hareketlilik getirdi

“KIŞ DÖNEMİNDEN ÜMİTLİYİZ”

Öğrencilerin gelmesiyle birlikte mekanların hareketlendiğini ifade eden Ferhat Turaba, “Yaz dönemi Aydın için biraz zayıf geçiyor. Kış döneminden ümitliyiz. Neden ümitliyiz? Öğrencilerin hepsi geliyor. Öğrenciler geldiğinde ortalık canlanıyor. Canlandığı için de işler artıyor. Her yer renkleniyor. Bu durumdan ümitliyiz. İşler güzel gidecek” ifadelerini kullandı. 

ADÜ öğrencileri Aydın’a hareketlilik getirdi

“BU CADDE ÖĞRENCİYLE ÇALIŞIYOR”

Doğu Gazi Bulvarı’nda eşiyle birlikte kafe işlettiklerini dile getiren Ayşe Eser, “Öğrencilerin gelmesiyle işlerimiz daha da arttı. Öğrenciler yokken işlerimiz daha zayıftı. Bu cadde hep öğrenciyle çalışıyor. Mesela 6 Şubat depremlerinin ardından iş olarak en çok etkilenenler bu caddedeki işletmelerdi.

ADÜ öğrencileri Aydın’a hareketlilik getirdi

Yurtlarda öğrenciler yerine depremzedeler kalıyordu. Bazı esnaflar etkilendi ve dükkanını kapatanlar bile oldu” şeklinde konuştu. 

Muhabir: SEVAL ÖNCÜ