Fakültenin bin 500’den fazla öğrencisi bulunduğunu belirten Prof. Dr. H. Hale Bozkurt, bünyelerinde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Gazetecilik, Görsel Tasarım ile Radyo-Televizyon ve Sinema bölümlerinin yer aldığını ifade etti. Prof. Dr. Bozkurt, son yıllarda dijitalleşmenin etkisiyle Görsel Tasarım bölümüne talebin arttığını vurguladı.
“TEKNİK ALTYAPIYI YENİLEMEK ZORLAŞIYOR”
Prof. Dr. Bozkurt, fakültede bulunan bilgisayar laboratuvarlarının teknik teçhizat açısından güncel olmadığını ve bu durumun kamu üniversitelerinde Görsel Tasarım gibi bölümlerin açılmasını zorlaştırdığını belirtti. Özellikle kamu tasarruf tedbirlerinin bu alandaki yeniliklerin önünü kestiğini söyleyen Bozkurt, “Bilgisayarlar 2014 yılında alındı ve güncel programların yüksek maliyetleriyle birlikte teknik altyapıyı yenilemek zorlaşıyor” dedi.
“İSTANBUL’DA ÇALIŞAN ÖĞRENCİLERİMİZ VAR”
Her yıl yaklaşık 250-300 öğrencinin mezun olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bozkurt, ekonomik koşulların mezunların kariyerlerini etkilediğini belirterek, "Yerel basın açısından mezunlarımız iş bulmakta zorlanıyor. İstanbul’da veya yurtdışında çalışarak başarılı olan öğrencilerimiz var. Ancak yerel medyada talep az olduğu için mezunlar genelde asgari ücretle çalışmak istemiyor" diye konuştu.
KAYIT DONDURMA TALEPLERİNDE ARTIŞ
Ekonomik koşulların etkisiyle, bu yıl fakültede kayıt dondurma taleplerinin artış gösterdiğini belirten Prof. Dr. Bozkurt, "Geçmişte yılda bir veya iki kayıt dondurma talebi alırken, bu yıl 26 öğrenci kayıt dondurmak için başvurdu. Bu artış, ekonomik zorlukların öğrenciler üzerindeki etkisini net bir şekilde gösteriyor" ifadelerini kullandı.
“AKADEMİK KARİYER YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİMİZİ YETİŞTİREBİLECEK KAPASİTEDEYİZ”
Halkla İlişkiler bölümünün güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu belirten Bozkurt, Gazetecilik ve Görsel Tasarım bölümlerinde öğretim üyesi eksikliği yaşandığını ifade etti. Fakültede üç yüksek lisans ve bir doktora programının bulunduğunu söyleyen Bozkurt, “Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimizi baştan sona yetiştirebilecek kapasitedeyiz” dedi.
AKTİVİTELER VE GELECEK PLANLARI
Fakülte bünyesinde öğrencilerin bitirme projeleri kapsamında gazeteler ve görsel yayınlar yapılırken, televizyon stüdyosunun da öğrencilerin kullanımına açık olduğu belirtildi. Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından düzenlenen telif hakları paneline ev sahipliği yapmanın fakültenin prestijini artırdığını ifade eden Bozkurt, fakültenin kaliteli ve nitelikli bir eğitim verdiğini vurguladı.