İzmir başta olmak üzere 13 ilde vatandaşları icra tehdidiyle dolandıran çete, İçişleri Bakanlığı’nın “Hücre-7” operasyonuyla çökertildi. Aralarında Aydın’ın da bulunduğu illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çete elebaşı C.A.’nın da aralarında olduğu 88 şüpheli yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir, İstanbul, Aydın, Bursa, Balıkesir, Antalya, Muğla, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Kırklareli ve Adana’da yürütülen operasyonlarda önemli delillere ulaşıldığını belirtti. Çete üyelerinin, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini “uzlaştırmacı avukat” veya “icra memuru” olarak tanıtıp, “Hakkınızda icra davası var” diyerek uzlaştırma ücreti adı altında para talep ettikleri tespit edildi.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, uyuşturucu madde, döviz, Türk Lirası ve dijital materyal ele geçirildi.