Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre dün yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 ile 15 derece üstünde seyrederken, 35 ilde 30 derecenin üzerine çıktı.
İşte O İller
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesindeki bilgilere göre Aydın, Adana, Osmaniye, Hatay, Zonguldak, Antalya, Eskişehir, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Mersin, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Artvin, Rize, Bursa, İstanbul, Muğla, Balıkesir, Bilecik, Samsun, Bartın, Giresun, Düzce, Denizli, Karaman, Burdur, Ordu, Şırnak, Karabük, Şanlıurfa, Yalova, Gaziantep ve Kilis'te hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıkması dikkat çekti.
Sıcaklık Rekoruna Dikkat Çekildi
Öte yandan ortaya çıkan bu tablonun, bazı iller için rekor olduğu da belirtildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, İzmir kent merkezinde sıcaklık dün 31,1 dereceye ulaşırken 27 Mart 2001'deki 30,5 derecelik rekorunun üzerine çıkıldı. Kentte meteorolojik ölçümlerin yapıldığı 1938'den bu yana en sıcak mart günü yaşandığının altı çizildi.
Gelecek Hafta Tablo Değişiyor
35 ilde sıcaklıkların ilçelere göre 34,6 dereceye kadar hissedildiği belirtildi. Öte yandan sıcaklıkların yurt genelinde bugün de mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyretmesi beklenirken, önümüzdeki hafta ise soğuk ve yağışlı hava etkili olmaya başlayacak. 18 Mart Salı gününden itibaren sıcaklıkların yurt genelinde 10 ile 15 derece azalmasının beklendiği kaydedilerek vatandaşların tedbirli olması da istendi.