Aydın ikiye bölündü

Aydın ikiye bölündü
 Muhabir
Avustralya’da 1850’li yıllarda taş ve inşaat işçilerinin kıvılcım yakmasıyla 1 Mayıs işçi ve emekçi mücadelesi başladı. Bugün Aydın’da inşaat işçilerinin işbaşı yapması ise görenlerin dikkatini çekti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle resmi tatil ilan edildi. Aydın bugün resmi tatilden faydalanarak Atatürk Kent Meydanı’nda toplanmaya hazırlananlar ve iş başı yapanlar olarak ikiye ayrıldı. Şarkılar ve halaylar eşliğinde bayrama katılacak olan kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel sektör çalışanları, bugün işbaşı yapan emekçiler yerine iş ve işçi hakkını savunacak. Aydın’da bugün inşaat işçilerinin binanın tepesinde sıva yaparak çalışırkenki görüntüsü, 1850’li yıllarda taş ve inşaat işçilerinin mücadelesiyle başlayan 1 Mayıs, hikayesini bilen vatandaşların dikkatini çekti.

aydin-ikiye-bolundu-calisanlar-insaatta-calismayanlar-meydanda-sevgi-demir-int-466506-531869c218341232b7abb6e754589625.jpeg

Vatandaşlar, Aydın’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nda, yazın sıcağında kışın soğuğunda tatil demeden inşaat gibi benzer alanda faaliyet gösteren işçilerin bayramını kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.