Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Akan Karaca'nın haberine göre; Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Ramazan ayının sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıkları çerçevesinde geçirilmesi gerektiğini belirterek vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu. Yapılan açıklamada, sosyal medya paylaşımında uzun süren açlık nedeniyle iftar ve sahur öğünlerinde beslenmeye dikkat edilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. 

Nazilli’de Ramazan telaşı! Ramazan hazırlığı cep yaktı Nazilli’de Ramazan telaşı! Ramazan hazırlığı cep yaktı

SAHURU ATLAMAYIN 

Sahurun mutlaka yapılması gerektiği belirtilirken bu öğünün kahvaltıya benzer şekilde hafif ama besleyici yiyeceklerden oluşması gerektiğini ifade edildi. Paylaşımda, oruç açarken ani ve aşırı yemek tüketiminin mide rahatsızlıklarına neden olabileceği belirtilerek, iftara hafif besinlerle başlanması tavsiye edildi. Çorba ve salata gibi hafif yiyeceklerin sindirimi kolaylaştıracağı, ana öğüne ise aşırıya kaçmadan devam edilmesi gerektiği de  ifade edildi. 

SAĞLIKLI PİŞİRME YÖNTEMLERİNİ KULANIN 

Yemeklerin sağlıklı pişirme yöntemleriyle hazırlanmasının önemine değinilirken haşlama, ızgara veya fırında pişirilmiş besinlerin tercih edilmesi gerektiği vurgulandı. 
Gün boyunca kaybedilen sıvının yerine konulması gerektiğine dikkat çekilen paylaşımda, iftar ve sahur arasında yeterli miktarda su içmenin önemine vurgu yapıldı. 

FİZİKSEL AKTİVİTEYİ İHMAL ETMEYİN 

Ramazan ayında fiziksel aktivitenin tamamen bırakılmaması gerektiği belirtilerek, özellikle iftardan sonra hafif yürüyüşler yapmanın sindirime yardımcı olacağı ve vücudu dinç tutacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ