Yerlikaya müfettişlerin; valiliklerin, büyükşehirlerin, belediyelerin uygulamalarını yerinde inceleyeceğini, bunun bir soruşturma süreci değil, durum tespiti olduğunu aktardı. Müfettişlerin, sahipsiz sokak hayvanlarıyla ilgili yasanın yürürlüğe girdiği 2 Ağustos 2024 tarihinden bu yana yapılanları yerinde inceleyeceklerini dile getiren Yerlikaya, "İhmal konularını tespit edecekler ve gerekli tedbirlerin alınmasını kendilerinden isteyecekler. Sahipsiz hayvanların korkusuyla çocuklarını parka götüremeyen anneler var. Sabah camiye giderken endişe içinde olan vatandaşlarımız var" ifadelerini kullandı. 

Aydın’da antika çılgınlığı: Bu mahallede her hafta mezat düzenleniyor Aydın’da antika çılgınlığı: Bu mahallede her hafta mezat düzenleniyor

Aydın'a bakanlık müfettişleri gönderildi! Bu sefer durum çok ciddi

2 Ayda Bir Denetim Yapılacak

Bakan Yerlikaya, kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi gerektiğine de parmak basarak bazı belediyelerin sahipsiz hayvanları toplamak yerine başka belediyelerin sınırları içine bıraktığına dikkat çekti. Bu konuyla ilgili olarak gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Yerlikaya, idari soruşturma başlatacaklarını anlattı. Yerlikaya, müfettişlerin incelemeleri sonucunda kusuru olanlara soruşturma açılacağını, mevzuata uymayanlara gereğinin yapılacağını, 39 mülkiye müfettişinin 2 ayda bir belediyeleri denetleyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ