Aslen Gaziantepli olan Müslüm Kaya, 1977 yılında Aydınlı eşiyle hayatlarını birleştirerek 53 yıldır aynı yerde esnaflık yapıyor. Tezgahında organik ürünler bulunduran Kaya, yazın domates, salatalı, çilek, erik gibi sebze ve meyveler, kışın ise nar ekşisi, kestane ve kekik suyu, kuru incir gibi farklı seçeneklere yer veriyor. Yıllarca süren iş hayatında sıcak soğuk demeden her gün tezgahını açan ve 3 çocuğunu da bu işten elde ettiği gelirle büyüttüğünü belirten Kaya, çocuklarının elinden geldiğince en iyi şekilde yetiştirmek için çalıştığını kaydetti.
TEZGAHI ŞİFA DAĞITIYOR
Tezgahındaki ürünlerinin şifa deposu olduğunu kaydeden Müslüm Kaya; "Kış aylarında sıkça tüketilen kuru incir, kuru kayısı ve pekmez, vücuda enerji verir ve hastalıklara karşı korur. Kuru incir, sindirim sistemini düzenlerken, vücuda doğal bir güç sağlar. Kuru kayısı ise cildi korur ve göz sağlığını destekler. Pekmez ise vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi sunar ve özellikle soğuk havalarda sağlıklı kalmayı kolaylaştırır. Bu doğal ürünler, kış boyunca vücudu zinde tutar ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı yardımcı olur" dedi.