AGİKAD ve EFESİAD’ın ortak düzenlediği konferansa, alanında uzman doktorlar ve sağlık profesyonelleri konuşmacı olarak katıldı. Erken teşhisin hayat kurtarıcı rolüne vurgu yapan uzmanlar, kadınların düzenli olarak tarama yaptırmalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve risk faktörleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Konferansta Genel Cerrahi Doç. Dr. M. Gökhan Ünsal, Tıbbi Onkoloji Doç. Dr. Esin Oktay ve Radyoloji Doç. Dr. Yasemin Polat, meme kanserinde tarama ve erken tanının önemine ilişkin bilgilerini paylaştı.

Aydın'da anlamlı etkinlik: Meme kanserine dikkat çektiler

“BİZ KADINLAR İZ BIRAKAN VARLIKLARIZ”

Konferansın başlangıcında konuşma yapan AGİKAD Başkanı Senem Barut, “Bugün burada değerli hocalarımız meme kanserinin erken tanısı üzerine bizlere çok kıymetli bilgiler aktaracaklar. Bizler bu programı AGİKAD ve EFESİYAD olarak programladık. Tabii ben AGİKAD Başkanı olarak kadının toplum hayatındaki yerine çok kısa vaktinizi almadan değinmek istiyorum. Biliyorsunuz biz kadınlar, bulundukları her alana değer katan, yenilikleriyle, üretkenliğiyle iz bırakan varlıklarız. Toplumumuzun yarısını kadınlar oluşturuyor. Ancak iş dünyasına katılım oranları yalnızca yüzde 31. Ne yazık ki bu oran oldukça düşük. Bir ülkenin gelişebilmesi için kadının sosyal hayatta ve ekonomik hayatta aktif rol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da kadınlara, kadınlarımıza kariyer hayatlarında naçizane, başarılı oldukları, odaklandıkları alanlara yönelmelerini, bu alanlarda kendilerini geliştirmelerini, disiplin etmelerini ve doğru rol model alanlardan destek almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Aydın'da anlamlı etkinlik: Meme kanserine dikkat çektiler

Aydın’da kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı Aydın’da kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı

"BULUNDUĞUMUZ BÖLGEDE DEĞER YARATIYORUZ"

AGİKAD'ın, Güney Ege Sanayici İş Dünyası Federasyonu'na (GESİFED) bağlı bir dernek olduğunu belirten Barut, "GESİFED bünyesinde 16 tane dernek var. TR32 bölgesi olarak geçiyor. Denizli, Aydın, Muğla merkezli ve 16 dernekten sadece 2 dernek kadın derneği ve AGİKAD da Aydın’da tek bağlı olan kadın derneği. O anlamda federasyonumuz bize çok büyük destek oluyor. GESİFED ile bulunduğumuz bölgede değer yaratıyoruz. Ben kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak için sivil toplum örgütlerinde üye olmalarını, bu alanda kendilerini geliştirmelerini ısrarla öneriyorum" ifadelerini kullandı. 


 

Muhabir: SEVAL ÖNCÜ