Aydın Hedef Gazetesi'nden Özge Çümlek'in haberine göre; Aydın Efeler’e bağlı Işıklı Mahallesinin en eski işletmelerinden olan ve bir asrı aşkın süredir kapısı kapanmayan kıraathane günümüzde, aile mesleğini devam ettiren Levent Şen ve eşi Fatma Güler tarafından işletiliyor.
“KAPISI HİÇ KAPANMADI”
Mesleğin, aile mesleği olmasıyla birlikte kıraathanenin aileden miras bırakıldığını dile getiren Levent Şen, dedesinin 1900’lü yılların başında açtığını kıraathaneyi babasının da dedesinden devraldığını söyledi. Babasının yanında 13 yaşından itibaren çalışarak mesleğin inceliklerini öğrendiğini anlatan Şen şunları söyledi: "Okuldan eve gelince çantayı eve atıp koşarak buraya gelir babama yardım ederdim. Aile mesleği olması nedeniyle benim için manevi değeri çok yüksek. Asırlık miras olan bu kıraathanenin kapısı bu mahalleye hiç kapanmadı. Bize de kapatmak yakışmazdı. Çok küçük yaşlarda başladığım bu meslekte 40’ıncı yılım, şu an 53 yaşındayım. Güleryüzlü çalışanlarımla beraber mahalleme ve beni tanıyanlara hizmet etmeye devam ediyorum.”
“PRENSİBİMİZ GÜLERYÜZ”
Kıraathanesini zaman içerisinde geliştiren ve bu zamana kadar rağbetin ilk günkü gibi kaldığını söyleyen Şen, “Bizim kıraathanemizin belli bir çizgisi, müşterisi ve kuralları var. Öncelikli olarak bizim prensibimiz güleryüz. Biz, işimizi severek ve dürüstlükle yapıyoruz. Gelen müşterilere karşı samimi olmamız ve ürünlerimize sevgimizi de koymamız bizim için en önemli çizgidir. Ve yıllardır süregelmiş belli müşterilerimizin olması devamlılığımızın en büyük sebebidir. Çevre ilçe ve illerden çok fazla ziyaretçimiz oluyor. İsmimizi ve işimizin samimiyetini duyanlar da burayı tercih ediyor. Öte yandan zamanla kıraathane anlayışından çıktık. 10 yıl önce aperatif yiyecekler de satmaya başladık, zamanla kadın müşterilerimizin de gelmesiyle ‘kıraathane’ algısını kırdık” diye konuştu.
“EŞİM EN BÜYÜK DESTEKÇİM”
İki çocuklu ve evli olduğunu kaydeden Şen, eşi Fatma Şen’in işinde büyük katkısı olduğunu aktararak, “Eşim, 15 yıl önce yanımda çalışmaya başladı. Önceden boş olduğu vakitlerde satmamız için tatlı, kurabiyeler yapardı, burada satardık. Şimdi ise aperatif yiyeceklerimizi pişirmemde de yardımcı oluyor. Eşim, benim en büyük destekçim. O, bana destek olmazsa bu işi yürütemezdim” dedi.