Aydın Hedef Gazetesi'nden Özge Çümlek'in haberine göre; Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bayram telaşına düştü. Kimi bayram için kıyafet ve ayakkabı bakarken kimi de ev yemeği siparişlerini günler öncesinden vermeye başladı.
Aydın Efeler’de 28 yıldır meşhur ev yemekleri dükkanı işleten 66 yaşındaki Şennur Fidan, uzun yıllardır kız kardeşi ve kızlarıyla birlikte el lezzetlerini vatandaşla buluşturuyor. Aydın’da yıllar boyunca tanınan Fidan, Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte haftalar öncesinden siparişlerin başladığını anlattı.
SİPARİŞLERE YETİŞEMİYORLAR
Verilen siparişlere yetişemediklerini aktaran Fidan, “Ramazan Bayramı’na çok az bir zaman kaldı ve biz haftalar öncesinden bunun hazırlığını yapmıştık. Yaprak sarmalarımızı söyledik, içlerimizi hazırladık, hamurlarımızı açtık. Fakat bu kadar hazırlığa rağmen şu an müşteri akın etmeye devam ediyor ve biz yetişemiyoruz. Normalde çok fazla müşterimiz var ve buraya yemek yemeye gelirler. Ama şu an siparişleri yetiştirme derdindeyiz. Bu yüzden dükkanımızda yemek hizmeti vermiyoruz, sadece sipariş üzerine çalışmak durumundayız” ifadelerini kullandı.
OTLU BÖREK İLK SIRADA
Vatandaşların en çok tercih ettiği yemekler hakkında bilgi veren Fidan, “Mantı, yaprak samrası, lahana sarması, şerbetli tatlı çeşitleri çok tercih ediliyor. Fakat Aydınlıların tercihi, Aydın’da da meşhur olan yemek, otlu börek. Yoğun talep var ve tepsi tepsi otlu börek siparişi alıyoruz ve satıyoruz” diye konuştu.
BÖREĞİN KİLOSU 300 LİRA
Sipariş aldıkları yemeklerin fiyatlarını da söyleyen Fidan, “En çok tercih edilen otlu böreğin tepsisi 300 lira. Onun haricinde yaprak sarmalarımızın kilosu 300 lira, mantının kilosu 500 lira” dedi. ÖZGE ÇÜMLEK