Aydın’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen asansör kazasında bir öğrenci yaşamını yitirmişti. Bu sebeple vatandaşlar, apartmanlarında bulunan asansörlerin bakımına daha çok dikkat etmeye başladı. Kaza sonrasında gündemde sıkça yer alan etiket de, vatandaşların asansöre binerken baktığı ilk hususlardan biri oldu.

whatsapp-image-2024-04-09-at-14-37-44.jpeg

BİNLERCE KİŞİYİ TAŞIYAN KURUMUN ASANSÖRÜ KIRMIZI ETİKETLİ!

Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda bulunan Vakıflar Bölge Müdürlüğü binasındaki Efeler İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün asansörünün kırmızı olması ise dikkatlerden kaçmadı. Özellikle seçim sonrası dönemde vatandaşların sıkça kullandığı bu asansör, bazı vatandaşların dikkatini çekerek asansöre binmemesine sebep oldu.

whatsapp-image-2024-04-09-at-14-37-43-1.jpeg

ASANSÖR ETİKETLERİ NE ANLAMA GELİYOR?

Kırmızı Etiket: Can ve mal güvenliğiniz için yüksek risk tespit edilen ve kısa zamanda giderilmesi istenen asansörlere yapıştırılan etikettir. Sorunun ise 1 ay içinde giderilmesi gerekir. 30 gün sonra tekrar kontrol edilir. Eğer sorun giderilmez ise, asansörün kullanım dışına çekilmesi için binanın bağlı bulunduğu belediyeye bildirilir. Belediye yetkilileri asansörü mühürleyerek, kullanıma kapatma işlemi uygular.

whatsapp-image-2024-04-09-at-14-37-43.jpeg

Sarı Etiket: Asansör denetimleri sonucunda can ve mal güvenliği için sorun teşkil eden asansörlere yapıştırılan bir etikettir. Sarı renkli etiket yapıştırılan asansör, ilgili bina yönetimine bildirilir ve 60 gün içinde belirtilen sorunların giderilmesi istenir. Kusurlarının giderilmemesi halinde tutanak tutulur.

Mavi Etiket: Uzman kontrol tarafından yapılan test neticesinde, can ve mal güvenliği için hafif kusur oluşturacak asansörlere yapıştırılan etikettir. Belirtilen aksaklıkların 12 ay içinde giderilmesi gerekmektedir.

Yeşil Etiket: Uzman mühendisler tarafından yapılan test ve denetimler neticesinde, can ve mal güvenliğiniz için hiçbir risk taşımayan ve uygun olan asansörlere yapıştırılan bir etiket türüdür.

Kaynak: Haber Merkezi