Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, Kemer Mezarlığı’na gitti. Mezarlığın girişinde bulunan çiçekçi tezgahlarında ise çiçek buketleri, saksı çiçekleri ve mersinler satıldı. Çiçek satışı yapan Gözde Yaylacıoğlu ve Gonca Uyanık, vatandaşların en çok mersin satın aldığını dile getirdi.
“VATANDAŞLAR YANAŞMIYORLAR”
Vatandaşların en çok mersin aldığını dile getiren Gözde Yaylacıoğlu, “Bu sene satışlarımız yok. Fiyatların pahalı olmasından dolayı vatandaşlar çiçeğe ve mersine yanaşmıyorlar. Mersinler 50 lira, çiçekler ise 200 lira. İnsanlar en çok mersin alıyorlar. Bu mersinleri eşlerimiz bağlara bahçelere gidip topluyorlar. Biz de düzenleyip buralarda satıyoruz. Bayramın birinci günü de geleceğiz ama o zamanlarda da genelde tek tük satış yapıyoruz” dedi.
“GEÇEN YIL DAHA İYİYDİ”
Geçen yıla göre satışların düşük olduğunu ifade eden Gonca Uyanık, “Satışlarımız ne iyi ne kötü. Bugün yağmur yağdığı için biraz durgun. Gelen insanlara da fiyatlar pahalı geliyor ve almıyorlar. Geçen yıl satışlarımız daha iyiydi. Asında geçen yılla aynı fiyatta satıyoruz ama ona rağmen durgun” diye konuştu.