Aydın'da düzensiz göçmen ölü bulundu

Aydın'da düzensiz göçmen ölü bulundu
Aydın'ın Didim ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından denizde gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmasında, bir düzensiz göçmenin cansız bedeni bulundu. Düzensiz göçmenin, Yunanistan'ın geri ittiği can salından denize düştüğü öğrenildi.

Aydın'da Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçle mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, 2 Mayıs 2024 tarihinde saat 20.20’de, Didim açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik botuyla bölgeye giden ekipler, can salı içerisindeki 6 düzensiz göçmeni kurtararak karaya çıkardı.

aw196026-01.jpg

ÜÇ DÜZENSİZ GÖÇMEN DENİZE DÜŞTÜ
Kurtarılan düzensiz göçmenler, Yunan unsurları tarafından geri itilmek için can salına bindirildiklerini, bu sırada 3 düzensiz göçmenin denize düştüğünü anlattı. Denize düşen göçmenlerden 2’sinin Yunan Sahil Güvenlik botuna alındığı, 1 düzensiz göçmenin ise en son can yelekli olarak deniz yüzeyinde görüldüğü aktarıldı. Düzensiz göçmenler, denize düşen kişinin daha sonra bir daha görülemediğini dile getirdi.

aw196026-02.jpg

CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Düzensiz göçmenlerin ifadeleri üzerine, kaybolan şahsın bulunması için çalışma başlatıldı. Bölgeye 1 Sahil Güvenlik uçağı, 1 Sahil Güvenlik insansız hava aracı ve ilave olarak 1 Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Bölgede sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda, düzensiz göçmenin cansız bedeni bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.