Aydın Hedef Gazetesi'nden Özge Çümlek'in haberine göre; Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen eğitimde;  öğrencilere, denizlerde biriken plastik ve diğer atıkların ekosistem üzerindeki olumsuz etkileri anlatıldı. Öte yandan, denizlere zarar veren istilacı türler ve terkedilmiş av araçlarının (hayalet ağlar) deniz canlılarına nasıl tuzak kurduğu hakkında örnekler gösterildi.

Aydın’da öğrencilere çevre sorunları anlatıldı 


Eğitim kazanımı açısından öğrenciler denizleri korumanın yollarını öğrenirken interaktif etkinliklerle de konu pekiştirildi. Bunun yanında öğrencilerin kendi çevrelerinde ve ailesinde farkındalık yaratmak için bilgilendirmeler yapıldı.
Denizlerin geleceği ve bilinçli nesiller yetiştirmek adına düzenlenen bu tür eğitimlerin 2025-2026 Eğitim döneminde devam edeceği bildirildi.

Aydın’da öğrencilere çevre sorunları anlatıldı 

İzinsiz kazı yapıyordu! Jandarmadan kaçamadı İzinsiz kazı yapıyordu! Jandarmadan kaçamadı

İLK ETAPTA 188 ÖĞRENCİ

Eğitim programı kapsamında ilk etapta; Kuşadası İkiçeşmelik Ortakulu' nda 21 öğrenci, Kuşadası Özel Bahçeşehir Ortaokulu'nda 87 öğrenci ve Kuşadası Özel İstek Anadolu Lisesi’nde 80 öğrenci olmak üzere toplam 188 öğrenciye eğitim verildi. 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ