Aydın’ın Nazilli ilçesi adına tescillenen kar helvası, havaların ısınmasıyla vatandaşlarla buluştu. Aydınlıların yakından tanıdığı lezzet tezgahlarda yerini aldı. Özlemle beklenen kar helvasının fiyatını duyan vatandaşlar ise şaşkına döndü. Kışın fazla yağış alamayan Aydın’ın esnafları, karı Muğla’nın temin etmek zorunda kaldı. Yol ve mazot derken damak çatlatan lezzeti tatması ise bu sene Aydınlılara pahalıya mal oldu. Aydın’ın Efeler ilçesinde eşi ile birlikte 30 yıldan fazla bir sürede kar helvacılığı yapan Gülser Kibar, kar çuvallarındaki yüzde 100 zammın bardaklara yansıdığını aktardı. Öte yandan esnaf Kibar, bardağa değen zammın müşteri kapasitesini etkilediğini düşünüyor.

Aydın'da Gençleri Harika Bir Tatil Bekliyor! Kalınacak Yerler ve Keşfedilecek Yerler Rehberi Aydın'da Gençleri Harika Bir Tatil Bekliyor! Kalınacak Yerler ve Keşfedilecek Yerler Rehberi

sicak-havalarin-serinleten-lezzetiaydinda-serinlemek-pahaliya-mal-olacak-int-gzt-466387-73f4e38aa056e18cc83a4f5d31aa1cdd.jpeg

BİR KAR ÇUVALI BİN 500 LİRA
Kışın doğal nar ve portakal suyu ile yazın ise kar helvası satarak geçimini sağlayan Gülser Kibar, “Bu sene karı, yağış az olduğu için Bozdoğan Madran Dağı'ndan değil Babadağ ile Fethiye’den getiriyoruz. Bu sene mazot derdi olduğu için daha pahalıya geliyor. Geçen seneye göre bu sene bir kar çuvalına yüzde 100 zam geldi. Şu anda bir çuval karın fiyatı yaklaşık bin 500 lira” dedi.

sicak-havalarin-serinleten-lezzetiaydinda-serinlemek-pahaliya-mal-olacak-int-gzt-466387-bea5051f09e12a31578d6e8cc0eafb61.jpeg

BİR BARDAĞIN MALİYETİ 40 LİRA
Bu sene bir çuval karda yaşanan fiyat artışından dolayı kar helvasının maliyetinin yükseldiğini bildiren Kibar, “Şu an bir bardağımız 40 lira, geçen sene 20 liraydı. Ama yaz ortasında sonunda fiyatlar değişmez bu şekilde gider. Şimdilik talep az fakat ilerleyen günlerde dayanılmaz sıcakta elbette talep artacaktır. Yazın tam ortasında gece geç saatlere kadar açık oluyor, iş yapıyoruz” diye konuştu.

sicak-havalarin-serinleten-lezzetiaydinda-serinlemek-pahaliya-mal-olacak-int-gzt-466387-7f9cce6a6c7929b427c5fa62f15cd645.jpeg

“HARAM YEMEM”
Dürüst iş anlayışıyla beğeni toplayan aynı zamanda örnek teşkil eden Kibar, kar gibi şerbetlerini de doğal tercih ettiğini söyleyerek, “Hazır boyalı, glikozlu şerbeti satıp insan sağlığıyla oynayıp haram para yemem. Çünkü zaten maliyetini kurtaracak şekilde satış yapıyoruz. Vatandaşımız zaten ücretini veriyor. Bu yüzden meyveyi mevsiminde alıp, şerbetlerini hazırlayıp muhafaza etsinler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi