Aydın Hedef Gazetesi'nden Özge Çümlek'in haberine göre; Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Ramazan’a özel tatlar tezgahlarda yerini aldı. ‘Ramazan tatlısı’ olarak bilinen Güllaç, Aydın’da özellikle bu ayda vatandaşlar tarafından çok tercih ediliyor. Bu kapsamda Aydın’da 30 yıldır usta olan Necdet Ateş, güllaç tatlısının önemine ve püf noktalarına dikkat çekti.

Aydın’da ustası püf noktalarını anlattı: Ramazan'da bu tatlı için kuyruklar oluşuyor

“VATANDAŞ BU TATLI İÇİN KUYRUKLAR OLUŞTURUYOR”

Çocuk yaşta bu mesleğe adım atan 40 yaşındaki Necdet Ateş, Ramazan ayında güllaç tatlısının Aydınlı vatandaşlar tarafından çok tercih edildiğini dile getirerek, “Güllaç, yılın her gününde yenebilecek bir tatlı olmasına rağmen Aydın’da en çok Ramazan ayında tercih ediliyor. Vatandaşlar da bu tatlıyı seviyor. Özellikle yılda bir kez çıktığı için müşteriler bazında farklı bir kıymeti oluyor. Bu tatlı için Ramazan’da kuyruklar oluşturuyorlar. İçerisinde gül aroması olması ve gülün simgesel bir anlam taşıması sebebiyle bizim Ramazan aylarında güllaç yapmamız da uzun yıllardır süregelen bir gelenek” ifadelerini kullandı.

Aydın’da ustası püf noktalarını anlattı: Ramazan'da bu tatlı için kuyruklar oluşuyor

Künkcü’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür: Esnafa can suyu kredi Künkcü’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür: Esnafa can suyu kredi

DİLİM FİYATI 125 LİRADAN BAŞLIYOR

Tatlının satış fiyatları hakkında da bilgi veren Ateş, “Güllaç, yılda bir kez sattığımız bir ürün olduğu için maliyetli oluyor. Kilosunun bize geliş fiyatı 500 lira, dilimi olarak baktığımızda ise bize geliş fiyatı ortalama 230 ile 250 lira arası değişiyor. Bizim müşteriye satış fiyatımız ise markasına göre değişiyor. Dilimi 125 liradan başlıyor, 150 lira bandına kadar yükselebiliyor” diye konuştu.

Aydın’da ustası püf noktalarını anlattı: Ramazan'da bu tatlı için kuyruklar oluşuyor

BU PÜF NOKTAYA DİKKAT!

Güllaç tatlısını sevenler ve yapmak isteyenler için bir püf noktası da veren Ateş, “Güllaç tatlısını yaparken çoğu usta üstüne hazır gül suyu kullanır. Bazı vatandaşlar gül suyu sevmiyor ya da tat olarak hazır gül suyu çok beğenilmiyor. Ben, yaptığım güllaç tatlılarında hazır gül suyu taraftarı değilim. Daha çok kendim ayarlıyorum. Kaynamış süte iki veya üç dal gül yaprağı atarak kaynatmaya devam ediyorum ve tatlıların üzerinde bu şekilde kullanıyorum. Böylece tadı hem daha orijinal oluyor hem de birçok damak tadına hitap edebiliyor” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ