Aydın'ın acı otu olarak adlandırılan sarmaşık ve kedirgenler, baharın gelmesiyle birlikte topraktan çıkarak yüzünü göstermeye başladı. Çoğu kişinin sağlık için tükettiği bu otlar bir yandan vatandaşlar için istihdam sağlarken, diğer yandan da şehirde yaşayanların sofrasına aş oluyor. Yumurtalı ve yoğurtlu iki ayrı türde yemeği yapılan otlar, bu yıl yağışların yetersiz olması sebebiyle dağlarda az miktarda çıkmaya başladı. Aydın'ın yanı sıra Ege Bölgesi'nde de severek tüketilen kedirgen ve sarmaşıklar, kemik ağrılarından romatizmaya kadar bir çok hastalığa da iyi geldiği biliniyor.
"BU SENE FAZLA OLMADI"
Efeler'in dağlarından topladığı kedirgen ve sarmaşıkların yüzünü göstermeye başladığını ifade eden Yalçın Can, "Aydınımızın yöresel lezzeti. Dağlarda kendiliğinden yetişiyor ve bin bir emekle toplanıyor. Havaların ısınmasıyla bu otlar çıkmaya başladı. Biz de tarlalarımızdaki işlerimizi yaparken bir yandan da bu otları topluyoruz. Kedirgen biraz daha tatlı olur sarmaşığa göre ama vatandaşlarımız genelde ikisini birlikte alıp karıştırıyor ve öyle yemek yapıyor. Bölgemizin önemli lezzetlerinden. Bu sene yağış olmadığından dağlarda fazla kedirgen ve sarmaşık olmadı. Yağışlar devam ederse bunlar da olmaya devam edecek" dedi.