Aydın’ın Köşk ilçesinde 52 yıla yakın süredir köftecilik yapan Şaban Öz, küçük yaşlarda başladığı mesleğini aynı özveriyle sürdürmeye devam ediyor. Meslek hayatına eniştesinin köfteci dükkânında çırak olarak başladığını belirten Öz, uzun yıllardır kendi iş yerinde Köşk halkına ve çevre illerden gelen müşterilere hizmet verdiğini ifade etti.
“HER ŞEY EL EMEĞİ”
Mesleğe nasıl başladığını anlatan Öz, “Burada 26 yıldır kendi dükkânımda çalışıyorum. İlk olarak eniştemin yanında çıraklık yaparak başladım. Toplamda 52 yıla yakın bir süredir bu mesleğin içindeyim. Çocukken eniştemin yanında çıraklık yaptım. Eniştem köfteciydi. O zamanlar burası ilçe bile değildi. Haftada bir gün, cumartesi günleri çalışırdık. Herkes kendi işini yapar, tarlasında bahçesinde uğraşırdı. Ben de enişteme adam gerektiği için yanında çalışmaya başladım. Sonra kendi dükkânımı açtım. Köfteyi kasaptan hazır kıyma olarak alıyoruz, sonra kendimiz yoğurup şekil veriyoruz. Makine kullanmıyoruz. Her şey el emeğiyle yapılıyor” dedi.
“SAĞLIĞIM EL VERDİKÇE ÇALIŞACAĞIM”
Köşk dışından da müşterilerinin olduğunu ifade eden Öz, “Mesleğimi seviyorum. Neticede ekmek kapısı. İşlerimiz çok şükür güzel gidiyor. Allah bereket versin. Köşk’teki insanların bana yaklaşımı da iyidir. Herkesle aramız samimidir. Saygı, sevgi içinde yaşıyoruz. Komşularla da iyi geçiniriz, kimseyle sıkıntımız yok. İşini düzgün yaptıktan sonra işler her zaman iyi olur. Dürüst olacaksın, düzgün çalışacaksın. O zaman insanlar seni sever, arar sorar. Türkiye'nin belki 50-60 vilayetinden müşterimiz var. Burası ticaret merkezi olduğu için gelen çok olur. Mevsimlik gelenler de var, geçerken uğrayanlar da. Memnun kalmasalar bir daha uğramazlar zaten. Sağlığım el verdikçe devam ederim. Başka yapacak işim yok. Gelip burada eş dostla sohbet ediyorum” diye konuştu.