Aydın’daki trafik denetimlerine düzenleme istedi

Aydın’daki trafik denetimlerine düzenleme istedi
 Muhabir
Aydın Marangozlar Odası önceki dönem Başkanı Süleyman Algün, Aydın’ın en küçük ilçesi olan Karpuzlu’daki asayiş ekiplerinin araçlara yönelik yoğun trafik denetimi uygulamalarına tepki gösterdi.

Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre, Aydın Marangozlar Odası önceki dönem Başkanı Algün, Karpuzlu’daki asayiş ekiplerinin bir süredir ilçedeki çeşitli noktalarda yoğun şekilde radarla sürdürdüğü denetimlere bir düzenleme getirilmesini istedi. “Karpuzlu'da tuvalete giderken trafik cezası yiyebilirsiniz!” sözleriyle yoğun denetimlere karşı tepkisini dile getiren Algün, Karpuzlu Kaymakamlığı yetkilileriyle Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’e çağrı yaptı.

“KÖYLÜLER NEREDEYSE HER GÜN SORGULANIYOR”

Konuyla ilgili büyük dikkat uyandıran açıklamasında, Karpuzlu’nun merkez nüfusu itibariyle Türkiye'nin en küçük şehir merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Algün, “Mahalleye dönüşen köyler hem mahalle olmanın ağır bedellerini hem de köylü olmanın avantajını kaybetmiş durumda. Eğer bu 'güvenlik! ' meselesi böyle devam ederse korkarım ciddi üretim sorunu yaşayacağız. Elbette trafik ve asayiş uygulamalarına karşı değiliz! Ancak Karpuzlu özelinde merkezden doğuya, batıya 5 km güneye, kuzeye 10 km gittin mi neredeyse bütün köy yollarını kesiyorsun! Bitiyor Karpuzlu… Koğuk köy merkezinde radar uygulaması! Merkeze 1 km! Çobanisa Ovapınar yol ayrımı denetim yeri 2 km! Belediye önünde denetim! Ulukonak'ta denetim 3 km! Bunlarda yetmiyor Saraçlar yol ayrımında bir denetim daha burası da 12 km falan… Bunun dışında her hangi bir köy arasında denetimler yapılıyor!
80 yaşındaki vatandaş ekmek almaya giderken motoru plakasız diye motorunu kaybediyor! İhtiyaçlarını karşılamak için Karpuzlu'ya gitmek zorunda kalan bu köylüler neredeyse her gün sorgulanıyor!” dedi.

aydindaki-trafik-denetimlerine-duzenleme-istedi-aydindaki-yogun-trafik-denetimlerine-karsi-cikti-466536-211b965f8d5fd132642dea5b3101831f.jpg

“BU YÖNTEM YANLIŞ”

Yöntemin yanlış olduğunu savunan Algün, “Ha diyeceksiniz ki normal asayiş ve güvenlik önemli? Elbette önemli ama örneğin bir çok köyde bakkal yok! Tarlada ekip dikilen tüm araç gereç için her gün Karpuzlu'ya gitmesi gerekiyor bu insanların. Artık herkes karşıdan gelene yolda denetim var mı diye soruyor. Bu yöntem yanlış. Sayın Kaymakamım! Sayın Belediye Başkanım! Sivil toplum örgütleri ve muhtarlar ile bir toplantı yapın ve acilen bu köye hapsettiğiniz insanları rahatlatın. Örneğin güneyde jandarma Ovapınar Arapkırı yol ayrımından sonra, doğuda Güney Çataltaş'dan sonra kuzeyde Abak’tan sonra ve ara yollarda da köyden sonraki noktalarda yapsın görevini. Siz Çobanisa-Ovapınar yol ayrımında yapacağınız denetimde sadece köylüleri denetler durursunuz. Hal böyle olunca tarladan evine tuvalete gitmek isteyen ceza yiyebilir! Motoru alınan ve alkol nedeniyle ehliyetine el konulanlar da çok fazla olduğu kanaatindeyim. Ben hafta sonları geldiğim Karpuzlu'da insanların trafik kaygısının bu noktaya gelmiş olmasına üzülüyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE ORTALAMASININ ÇOK ÜZERİNDE”

Araç kontrollerine acil düzenleme isteyen Algün, “Tarladan çıkıyorum, 300 metre sonra çek kenara ver TC araç kontrol. Arkadaş Karpuzlu'nun toplam nüfusu 12 bin civarı bu sanırım Türkiye ortalamasının çok üzerinde bu bir durumdur. Devleti temsil eden Kaymakamımız ve Belediye başkanımızdan bu konuyla ilgili acil bir çalışma ve sonuç bekliyorum. Eğer aynen devam ederse bundan sonraki yazım Sayın Bakan ve Emniyet Genel Müdürümüze olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum