Aydın Hedef Gazetesi'nden Türker Kocakahya'nın haberine göre; AK Parti'nin 8. Büyük Olağan Kongresi büyük bir katılımla Ankara'da düzenlendi. Aydın'dan da kongreye katılım yoğun oldu. Kongre sonrası AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem değerlendirmede bulundu. Erdem, "Partimizin 8. Büyük Olağan Kongresi, Türkiye’nin 81 ilinden gelen 80 bini aşkın teşkilat mensubumuzun katılımıyla, Ankara’da büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirilmiştir" dedi.
"ÖNEMLİ BİR DÖNÜM NOKTASI OLMUŞTUR"
Değişim ve yenilenme vurgusu yapan Erdem, "Türkiye Yüzyılı’nın ilk kongresi, partimiz için değişim ve yenilenme sürecinin önemli bir dönüm noktası olmuştur. Kuruluşundan bu yana, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sürekli gelişim ve değişimi esas alan AK Parti, Türk siyasi tarihine yön veren bir hareket olarak öne çıkmıştır. AK Parti, sadece bir siyasi parti olmanın ötesinde, ülkemizin kalkınma ve ilerleme hamlelerinde öncü rol üstlenmiş bir dava hareketidir" ifadelerini kullandı.
"ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN"
Kongre sonrasında Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeliğine seçilen tüm Genel Merkez yöneticilerini tebrik ettiklerini ve başarılar dilediklerini kaydeden Erdem, "Aydın ilimizden yeniden MKYK üyeliğine seçilen Sayın Doç. Dr. Mehmet Umut Tuncer’i kutluyor, üstleneceği görevde üstün başarılar temenni ediyoruz. Milletvekillerimiz ve MKYK üyelerimizle birlikte, Aydın’a ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Kongremize 17 ilçemizden yaklaşık bin 500 kişilik katılımın gerçekleşmesi, bu davanın gücünü, enerjisini ve sadakatini bizlere birkez daha göstermiştir. Teşkilatlarımıza emekleri dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle, kongremizin ülkemize, milletimize ve teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyor; tüm dava arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun; durmak yok, yola devam" dedi.