Türk Mutfağı Haftası, her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Hafta münasebetiyle Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, Abdülhamit Han Mesleki Teknik Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin de katılım sağladığı etkinliğe imza atıldı. Etkinlikte özenle hazırlanan Aydın'a özgü kahvaltı tabakları, basın mensuplarına tanıtıldı.

aw209382-02.jpg

KÜLTÜRÜN KAYBOLMAMASI İSTENİYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, etkinlikte yaptığı açıklamada, aşçılık mesleğine büyük önem verdiklerini kaydetti. Demir, "Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında yöresel yemeklerimizin, kültürümüzün kaybolmaması için bakanlığımız tarafından Türk Mutfağı Haftası düzenleniyor. Burada gastronomi öğrencileri ağırlayarak mesleklerini yerinde tatbiki olarak görmesini istedik. Onların bu kültürümüzü sürdürerek gelecek kuşaklara aktarmaları için bu tür etkinlikler düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

aw209382-05.jpg

YÖRESEL YEMEKLER DE SERGİLENECEK

Öte yandan Türk Mutfağı Haftası sebebiyle düzenlenen etkinliklerin ikinci durağının, Kuşadası olacağı aktarıldı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "22 Mayıs saat 19.00'da Aydın yöresel yemekleri, Antalya Altın Kep Türkiye 1.'si Şef Emre Turan ve ekibinin sunumuyla vatandaşlarla buluşacak" bilgisi verildi.

aw209382-04.jpg

aw209382-03.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı