Aydın'ın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri arasında yer alan Ayran Böreği, yiyenleri kendisine hayran bırakıyor. Aydın bölgesine ait bu nefis böreğin yapılışı ise merak ediliyor. İşte Ayran Böreği tarifi… 

Images-2

AYRAN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler; 
3 Su bardağı mısır unu
1 Su bardağı un
1 Çay bardağı zeytinyağı
3 Çay bardağı su
1 Demet ısırgan otu
2-3 Adet taze soğan
400 gr. lor peynir
1 Paket kabartma tozu
Böreği yapmak için ilk olarak taze soğan ve ısırgan otları ince ince doğranır. Üzerine lor peynir, tuz, karabiber ve pul biber eklenerek karıştırılır. Başka kapta karıştırılmış un, mısır unu ve kabartma tozu da hazırlanan karışıma eklenir. Karışımın üzerine zeytinyağı ve 1 su bardağı su ilave edilerek karıştırılır. Yayılmaya hazır hamur tepsiye yayılarak üzerine iç harç eklenir. 
Artan una 2 su bardağı ilave edilerek boza kıvamında bir karışım elde edilir ve bu karışım da tepsinin üzerine dökülür. Bir yemek kaşığı salça biraz zeytinyağı ile inceltilerek böreğin üzerinde gezdirilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun.

97F4B83375E4242B41201496369Fd3E2

Muhabir: Mine Eren