Diyetisyen Fatma Ergen, kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesini önerdi. Ergen, kilo kontrolü için dengeli beslenme, kuru baklagil tüketimi ve sağlıklı ara öğünlerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, sıcak içeceklerde rafine şekerden kaçınılması ve su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

“YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER TÜKETİLMELİDİR”

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için mevsim sebze ve meyvelerinin tüketilmesi gerektiğini belirten Ergen, “Mevsim sebze ve meyveleri, içerdikleri antioksidan vitaminler ile bağışıklık sistemini destekler. A, C ve E vitamini açısından zengin olan portakal, mandalina, limon gibi narenciye grubu meyvelerin yanı sıra ıspanak, marul, lahana, pancar, brokoli, pazı ve kereviz gibi yeşil yapraklı sebzeler mutlaka tüketilmelidir” dedi.

Aydınlı diyetisyenden kış aylarında beslenme uyarısı: “Yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli”

“KURU BAKLAGİL TOKLUK HİSSİNİ ARTTIRIR”

Kış aylarında kilo alımına da dikkat çeken Diyetisyen Ergen, artan hamur işi, doymuş yağ ve enerji değeri yüksek yiyeceklerin fazla tüketilmesinin yağ kütlesi artışına neden olduğunu söyledi. Kilo kontrolü için yeterli ve dengeli beslenme modeline göre hareket edilmesi gerektiğini belirten Ergen, “Mevsiminde meyve ve sebze tüketmek, yerel beslenme alışkanlıklarını sürdürmek önemlidir. Ayrıca, bitkisel protein kaynakları olan kuru baklagiller hem tokluk hissini artırır hem de lif alımını destekler” diye konuştu.

Traktör kazalarında güvenlik sağlıyor Traktör kazalarında güvenlik sağlıyor

Ara öğünlerde sağlıklı yağ kaynaklarına yer verilmesi gerektiğini ifade eden Ergen, “Kışın ara öğün olarak çiğ kuru yemişler tüketilebilir. Yanına taze meyve eklendiğinde tokluk süresi uzar” dedi. Sıcak içecek tercihleri konusunda da uyarılarda bulunan Ergen, yüksek rafine şeker içeren içeceklerden kaçınılması gerektiğini belirterek, “Sütlü kahve, ham kakaodan yapılan bitter sıcak çikolata veya mevsim meyveleri ile hazırlanan bitki çayları daha sağlıklı seçeneklerdir” ifadelerini kullandı.

Aydınlı diyetisyenden kış aylarında beslenme uyarısı: “Yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli”

“HATIRLATICI KURMAK FAYDALI OLABİLİR”

Soğuk havalarda su tüketiminin azaldığına dikkat çeken Ergen, su içmeyi hatırlatacak yöntemler kullanılmasını önererek, “Su tüketimini artırmak için matara taşımak, telefonlara hatırlatıcı kurmak veya sık görülen yerlere küçük notlar koymak faydalı olabilir” dedi.

Aydınlı diyetisyenden kış aylarında beslenme uyarısı: “Yeşil yapraklı sebzeler tüketilmeli”

“YOĞURT, KEFİR GİBİ ÜRÜNLER TÜKETMEK FAYDALI”

Son olarak, dengeli öğünler oluşturmanın önemine değinen Ergen, “Kış sebzeleriyle hazırlanan yemeklerin yanına yoğurt veya kefir gibi protein içeriği yüksek fermente süt ürünleri eklemek faydalıdır. Ayrıca, karbonhidrat kaynağı olarak kuru baklagiller veya glisemik indeksi düşük tam tahıllar tercih edilmelidir” diyerek sözlerini tamamladı. HABER MERKEZİ 

Muhabir: DAMLA GÜMÜŞ