Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki İbrahim Türktür, halk içinde "Emmi" olarak biliniyor. 30 yıldır boynuna astığı radyoyla gezen Türktür, Ege türkülerini çalarak oynuyor. Yörük şenlikleriyle birlikte birçok etkinliğe katılan Türktür, radyosundaki çaldığı türküler eşliğinde oynayarak çevredekilere renkli bir görüntü oluşturuyor.
NEŞESİNİ RADYOSUNA BORÇLU
Efeler’deki Kızılcaköy Mahallesi'ndeki bir şenliğe katılan Türktür, boynundaki radyo ile dikkatleri üzerine topladı. Emmi'nin oynadığını gören çevredeki vatandaşlar da kendisine eşlik edip oynuyor. Bitmeyen neşesini radyosuna borçlu olduğunu söyleyen Türktür, keyfinin yerinde olması için boynunda radyo taşıdığını ifade etti.
“30 YILDIR BOYNUMDA”
Neden radyo taşıdığına dair konuşan Türktür, "Ben radyosuz yapamıyorum. Ben kültür elçisiyim. Nerede Yörük şenliği var, nerede eğlence var oradayım. Ben olmadığım zaman oranın neşesi olmaz. Neşem ve keyfim yerinde olsun diye radyoyu boynumda taşıyorum. Her gittiğim yerde çalıyorum. 30 yıldan beri radyo boynumda. Yolda yürürken hep çalarım" dedi.