Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde 30 yıl önce evlenen ve 3 çocuk sahibi olan Nalan Özkan, 15 yıl önce Aydın merkeze taşındı. Apartmanlarında ikamet eden yaşlı komşusuna yardım etmek için yemek yapmaya başlayan Özkan’ın hayatı, duyarlılığı vesilesiyle değişti.
YARDIMSEVERLİĞİ SAYESİNDE HAYATI DEĞİŞTİ
Aydın'da ‘Nalan’ın Mutfağı’ isimli işletmenin sahibi Özkan, iyi niyet ve yardımseverliği sayesinde hayatının değiştiğini aktardı. Apartmanlarındaki yaşlı komşularına yardımcı olmak adına yemeklerini yapmaya başladığını belirten Özkan, "Yardımcı olduğumuz komşumuz Aydın’ın ileri gelen ailelerindenmiş.
Gelen her misafir benim yaptığım yemek ve ikramlardan yiyince ‘Bunları kim yaptı diye?’ sorup benim numaramı isteyip sipariş vermeye başladılar. Ev yemekleri başta olmak üzere börek, kurabiye, tatlı, yuvarlama gibi siparişleri hazırlayıp teslim etmeye başladım. Bir süre sonra evden siparişlere yetişemez hale gelince iş yeri açmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.
İŞLERİNİ ZAMANLA BÜYÜTTÜ
Özkan, siparişlere evde yetişemez hale gelince, Cumhuriyet Mahallesi’nde 5 metrekare bir dükkanda üretime başladığını söyledi. Sonrasında işlerinin büyüdüğünü ifade eden Özkan, “Komşuma yardım için başladığım işe daha sonra profesyonel olarak devam etmeye başladım. 5 yıl önce 5-6 metrekare dükkanda başladığım işime mekan yetersiz gelince yan dükkanı da kiraladık.
Bir süre sonra yan yana birleştirdiğimiz 2. dükkan da yetersiz kalınca bu defa 2 katlı yaklaşık 120 metrekarelik bir başka dükkan açtık. Hamdolsun işlerimiz gayet iyi ve ailemizle birlikte pek çok kişiye ekmek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” sözlerini kaydetti.
HİJYEN VE SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTUYOR
Yemeklerinde doğallığın yanı sıra hijyen ve sağlığı ön planda tuttuğunu vurgulayan Özkan, şöyle dedi: “Biz, yemek yeme kültürü sadece karın doyurmak olarak görmüyoruz. Yediğin her şey hem lezzetli hem sağlıklı olacak. Bu nedenle kullandığımız her şeyin doğal yerli ve milli ürünlerden olmasına özen gösteriyoruz.”