Aydınlılar dikkat! Sıcaklıklar yeni haftada artacak

Aydınlılar dikkat! Sıcaklıklar yeni haftada artacak
Türkiye’nin en sıcak şehirleri arasında yer alan Aydın’da yeni haftada sıcaklıkların artması bekleniyor. Hafta içerisinde en yüksek sıcaklığın 32 derece olacağı kaydedilirken başta yaşlılar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, son zamanlarda Aydın'da mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığının, yarından itibaren artacağını kaydetti. Sıcaklığın 4 ila 6 derece artması bekleniyor. Buna göre Aydın’da en yüksek hava sıcaklığı, 30 Nisan Salı ve 1 Mayıs Çarşamba günü kaydedilecek. Hava sıcaklığı bu günlerde 32 derece olacak.

4 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Tahminlere göre Aydın’da 29 Nisan Pazartesi günü hava sıcaklığının en düşük 16, en yüksek 30 derece olması bekleniyor. Kentte gün boyunca parçalı bulutlu havanın hakim olacağı aktarıldı.
30 Nisan Salı günü hava sıcaklığının en düşük 16, en yüksek 32 derece olacağı tahmin edilirken kentte gün boyunca parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğusu puslu yer yer kısa süreli sisli hava gözlenecek.
Hava sıcaklığının en düşük 17, en yüksek 32 derece olacağı 1 Mayıs Çarşamba günü, gün boyunca parçalı bulutlu, sabah saatlerinde doğusu puslu yer yer kısa süreli sisli hava etkisini gösterecek.
2 Mayıs Perşembe günü hava sıcaklığı en düşük 17, en yüksek 30 derece olurken gün boyunca parçalı bulutlu hava etkili olacak.

YETKİLİLERDEN UYARI

Öte yandan Aydın'da hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi beklenen sıcak hava dalgası nedeniyle yetkililer, vatandaşları uyardı. Kentte 11.00 ile 16.00 saatleri arasında başta yaşlılar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı teyakkuzda olmaları istendi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.