Kahvaltılı toplantıya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Ali Atmaca, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ömer Kalın, Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Pr. Dr. Murat Çekilmez ve oda başkanları eşlik etti.

aw206689-01.jpg

"SAHİP ÇIKILMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"
AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, toplantıda yaptığı konuşmada, Aydın'daki tarihi ve kültürel varlıklara sahip çıkılmasının önemine değindi. Künkcü, oda başkanlarının bu noktada aktif rol almasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Tralleis ve benzeri tarihi mekanların turizm potansiyelini artırarak, hem yerel ekonomiye katkı sağlanabileceğini hem de gelecek nesillere bu değerlerin aktarılabileceğini dile getiren Künkcü, bu konuda herkesten duyarlılık beklediklerini aktardı.

aw206689-02.jpg

ANTİK KENT HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ
Tralleis Antik Kenti Kazı Başkanı Pr. Dr. Murat Çekilmez ise, antik kenti gezen oda başkanlarına bilgilendirmeler yaptı. Çekilmez, “Tralleis Antik Kenti’nin Anadolu’da eşi benzeri yok. Bu antik kent, tarih ve kültür açısından son derece önemli bir mirası barındırıyor. Antik kentlerin ekonomik ve kültürel anlamda inanılmaz bir getirisi var.

aw206689-03.jpg

Özellikle turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olan bu bölgeyi, doğru bir şekilde tanıtarak turizme kazandırmamız lazım. Bu süreçte, halkımızın ve ilgili kurumların desteği de çok önemli. Yaptığımız çalışmalarla, Tralleis Antik Kenti’ni bir yıl içinde ziyaret edilebilir bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız, Tralleis’i sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde tanınan bir turistik cazibe merkezi haline getirmek" ifadelerini kullandı.

aw206689-04.jpg

Kaynak: İhlas Haber Ajansı