Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Her hafta salı günleri kurulan Bozdoğan ilçe pazarında taze balık tezgahıyla dikkat çeken Şükrü Altürk, baba mesleği olan balıkçılığı sevgi ve istikrarla sürdürüyor. Halk arasında “Doktor” olarak tanınan Altürk, ilçede balık tüketimini yaygınlaştırmanın kolay olmadığını ancak sonunda başarılı olduklarını ifade ediyor.
“BOZDOĞAN’I BALIĞA ALIŞTIRDIK”
Yıllardır Bozdoğan halkını taze ve lezzetli balıklarla buluşturduğunu belirten Altürk, en çok sardalyanın tercih edildiğini vurguladı. Akyürek, “Buranın halkı sardalyaya alışkın. Çoğu müşterimi görünce ne alacağını sormadan sardalyayı tartarım. Bozdoğan’ın damak tadı sardalyayı seviyor. Salı günleri satışlarımız çok yoğun oluyor. Balıklarımız günlük geldiği için her zaman taze ürün sunuyoruz.” dedi.
“SEZON BEREKETLİ GEÇİYOR”
Bu yıl balık sezonunun bereketli geçtiğini söyleyen Altürk, “Sezon gayet güzel geçiyor. Hamsi bu yıl çok ufak boy olarak. Sezon başında palamut çok güzeldi, arkasından çinekop bol oldu şimdi hamsi yoğun gidiyor.” ifadelerini kullandı. Balıkların fiyatlarını da söyleyen Altürk, “Çinekop 500 lira, hamsi, sardalya, istavrit 200 lira, levrek 300 lira, palamut 300 lira, mezgit 600 lira, alabalık 250 lira. Her bütçeye göre balık var.” diye konuştu.