Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre; 3 bin 500’e yakın nüfusa sahip Akyeniköy, Didim’in en eski yerleşim alanlarından biri. Yeni yüzyılın başında tarım reformlarının gerçekleştiği Akyeniköy’ün bir tarafı tarım bir tarafı ise villalar bölgesi olarak gelişmeye devam ediyor. Akyeniköy Mahalle Muhtarı Ahmet Akyol ise, mahallenin gün geçtikçe gelişeceğini söyledi.
Mahallenin sorun ve çözümlerini anlatan Akyol, “Akyeniköy belediye iken, yollara ve çiftçiye sulama konusunda yatırım yaptı. Büyükşehir Yasası'yla da neredeyse bütün işlemlerimiz Aydın Büyükşehir’e bağlandı. Bizden önce Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne altyapı ile ilgili başvuru yapılmamış ve belediyeyken hazırlanmış bir projemizde var bizde altyapı çalışmalarımızla ilgili Büyükşehir'e başvurumuz oldu, işlemleri bekliyoruz.” dedi.
“ÇERÇİOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDERİZ”
Sorunların çözümleri konusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden destek aldıklarını söyleyen Akyol, “Mahallemizin en büyük sorunlarından birisi su sorunu. İçme ve tarımsal su sorunlarımız var. İçme suyu konusunda yeni bir kuyu açıldı, olan kuyularımızda bakıma alındı. Tarımsal su için de ASKİ bize yeni bir kuyu açacak ve o sorunu da bu şekil çözeceğiz. Eski bir boru hattımız var, büyük ve eski olması ve sorun çıktığında düzeltilmesi konusunda sıkıntı yaşadığımız için o da değişecek. Bu konuda da Aydın Büyükşehir Belediyesi Özlem Çerçioğlu ve yetkililere teşekkür ederim, hiçbir talebimiz geri çevrilmedi, her sorunumuza çözümle gelindi. Büyükşehir ile iletişimde sorun yaşamıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYE İLE MAHALLE ARASINDA ÇOK FARK VAR”
Akyeniköy’ün konum olarak belediyelerden yük alabileceğini söyleyen Akyol, “Belediye olmakla mahalle olmak arasında fark var. Belediyede olan sorunları için 10 yıl öncesinde adam 30 kilometre yol gitmiyordu. İtfaiyemiz, ambulansımız, kepçemiz her şeyimiz kendimize ait bir şekilde vardı. Çevre temizliğimizi kendimiz yapıyorduk, herhangi bir sorun olduğunda kendi kendimize yetiyorduk. Burada olan bir su patlağı için kepçe kaç kilometre yol geliyor, burada sabit araç gereçler olsa bize de faydası olur, maddi açıdan da mantıklı olur. Ya da burası birçok yerin ortak noktası gibi. Batıköy, Akbük gibi mahallelerin tam ortasındayız, bazı araçlar bizlerde durabilir. Ekonomik olarak belediyelere tasarruf olur ve yük almış oluruz. Sorunlarımız konusunda Didim Belediyesi de bizlere destek oluyor.” diye konuştu.
“AKYENİKÖY’ÜN EŞİ BENZERİ YOK”
Nüfus hakkında açıklamalarda bulunan Akyol, “Akyeniköy gelişen bir mahalledir, 20 bin arsamız var bizim. Müteahhitlerde Didim’deki artan nüfusla beraber daire fiyatları da artınca buralarda inşaat yapmaya başladı. Akyeniköy, göç alacak, parlayacak. Buranın nüfusu 10 yıla 10 bin kişi olur. Didim’in alternatifi Akyeniköy’dür. Burada çok daireli binalar yapılacak, duyuyoruz. Bu daireler boşuna yapılmıyor, bu durum nüfusun artacağına işarettir. Akyeniköy’ün eşi benzeri de yok. Bir tarafı tarım bir tarafı villalar bölgesi. Bu durumda nüfusta etkili olacak.” dedi.