Aydın Hedef Gazetesi'nden Murat Tan'ın haberine göre; Çine Belediyesi tarafından 5 yıl aradan sonra düzenlenen 34. Geleneksel Deve Güreşi Festivali renkli ve unutulmaz anlara sahne oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 pehlivan devenin katıldığı güreş festivalinde, vatandaşlar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. Güzel havanın da etkisiyle festival alanına akın eden vatandaşlar, geleneksel deve güreşlerinin tadını doyasıya çıkardı.
“DEVECİ TORUNU OLARAK BİZE NASİP OLDU”
Festivalin açılışında konuşan Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, “Yaklaşık 5 yıldır çeşitli sebeplerle gerçekleştiremediğimiz deve güreşini bu yıl yeniden düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir deveci torunu olarak bu organizasyonu gerçekleştirmek bize nasip oldu. Bu festivalin hazırlanmasında emeği geçen başta Belediye Başkan Yardımcım Timuçin Karabulut, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert ve her zaman yanımızda olan Topuklu Efemiz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Festival alanına gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı, Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Bozdoğan Belediye Başkanı Mustafa Galip Özel, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan, Yenipazar Belediye Başkanı Malik Ercan, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ve Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci’nin birlik beraberlik görüntüsü vermesi vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Ardından Başkan Çerçioğlu ile Başkan Kıvrak, güreşseverlerin sevgi seli arasında güreş alanını gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.
Festivalde, dereceye giren develerin sahiplerine kupa ve ödülleri takdim edildi. Festival boyunca CHP’li ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda muhtar da hazır bulundu. Vatandaşlara hatıra olarak yağlık hediye edilen festivalde, havanın güzelliği ve organizasyonun başarısıyla birlikte güreşler, büyük bir coşku içerisinde tamamlandı. Çine’de 5 yıllık aranın ardından yeniden düzenlenen deve güreşi, bölge halkı ve güreşseverlere keyif dolu bir gün yaşattı.