Kurban Bayramı'nda özellikle baklava fiyatlarının oldukça arttığı göze çarpıyor. Bazı üreticiler, alım gücünün azalmasın nedeniyle Antep fıstıklı baklava üretiminin de sınırlandığını dile getiriyor. 

Kurbanlik Alinamiyor Baklava Cep Yakiyor Internet 479367 175C9143163Bb8Ec533E39A9503882B6

Didim'de protokol imzalandı! Yüzde 30 indirim sağlanacak Didim'de protokol imzalandı! Yüzde 30 indirim sağlanacak

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Didim İkizler Pastanesi İşletmecisi Emin Görmez, bayramda olunmasına rağmen yoğunluğun henüz başlamadığını dile getirdi. Görmez, vatandaşların cevizli baklavanın fiyatını öğrendikten sonra almaktan vazgeçtiğini ya da az miktarda aldığını aktardı. Görmez, maliyetinin yüksek olması sebebiyle Antep fıstıklı baklavanın üretimini ise yapmadıklarını vurguladı. 

Kurbanlik Alinamiyor Baklava Cep Yakiyor Internet 479367 4179B30D4Defa936048621F234C1774F

“TADINA BAKMADAN ALMAYIN”
Kaliteli baklava konusunda bilgiler de veren Görmez, “Bir baklava, kullanıldığı yağı gösterir. Sade yağ kullanıldığı zaman baklava canlı ve parlak bir görüntüye sahip olur. Kullanılan iç malzemenin ceviz ya da Antep fıstığının bayat, kurumuş gözükmemesi gerekir. Vatandaşın, baklava almadan önce mutlaka tatması gerekir. Baklavada asla glikoz gibi şurupların kullanılmaması lazım. Biz her zaman şeker kullanıyoruz, müşterilerimizden de memnuniyet dönüşleri alıyoruz. Baklavanın tadına bakan müşterinin, baklava yufkasının el açması olup olmadığına dikkat etmesi gerekiyor. Hazır yufka kullanıldığında hem uğraşı az oluyor hem de ağza lastik gibi bir tat geliyor, baklavanın çıtırlığı çok fazla olmuyor. Baklava alacak vatandaşlar bunlara dikkat etsin" ifadelerini kullandı.

Kurbanlik Alinamiyor Baklava Cep Yakiyor Internet 479367 3Ee28Cacfa72A1836254B642C2B96241

Muhabir: Ebru Görmez